Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Expoziție de artă plastică în aer liber la Muzeul Municipal Dej

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal, organizează o expoziție de artă plastică în aer liber. Aceasta va fi deschisă în  data de 3 iunie 2020, ora 10, iar intrarea va fi gratuită.

”Lucrările de artă vor fi expuse în curtea muzeului pentru a fi văzute de câți mai mulți vizitatori, cu respectarea regulilor distanțării sociale. Vor expune artiștii: profesor Pop Mircea, pictură și sculptură; meșterul Ioan Galgoczy, sculptură și compoziții unicat din lemn. Totodată, vor fi expuse și lucrări de artă plastică aparținând Muzeului Municipal Dej.

Profesorul Mircea Pop este descendentul uneia dintre cele mai vechi familii de xilogravori din Transilvania, fiind autorul mai multor expoziții de artă organizate în Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Alba Iulia. Ieșind din tradiția familiei a creat forme sculpturale noi de tip totem ori reproduceri materiale ale unor arme medievale reprezentante în gravurile de epocă. De asemenea, este custodele muzeului de xilogravură și artă din cartierul Hășdate din municipiul Gherla.

Meșterul Ioan Galgoczy este cunoscut pentru lucrările realizate din rădăcini și resturi de lemn, majoritatea a exponatelor sunt reprezentări zoomorfe. Totodată realizează și piese de mobilier exterior redate în forme unicat și insolit. Prin piesele sale sculptorul încearcă să păstreze cât mai mult posibil structura și forma inițială a lemnului așa cum natura ni-l oferă. Artistul este cunoscut și pentru participarea la concursul „Românii au talent”, unde a ajuns până în semifinale”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Vă amintim faptul că în cadrul Muzeului Municipal Dej este deschisă până pe 26 iunie expoziția Lego „O explorare inedită a Cosmosului”. Muzeul Municipal Dej va oferi marți, 2 iunie 2020, primilor zece mici vizitatori un premiu surpriză.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER