Conectează-te cu noi

Naţional

Fă sport în cel mai plăcut și creativ mod! Iată câteva idei inedite pe care să le încerci!

Publicat acum

pe

10 minute, puțină creativitate și voie bună sunt cele 3 ingrediente necesare și suficiente pentru a avea grijă de tine, de corpul, de gândurile și de emoțiile tale, savurând din plin o activitate care să-ți facă plăcere și să-ți stârnească interesul și curiozitatea. Pentru unele femei nu contează atât de mult performanța, ci mai degrabă satisfacția pe care o simt atunci când se angajează într-o activitate fizică, intelectuală sau de altă natură. Așadar, în loc să te forțezi să mergi zi de zi la sala de fitness sau să practici în mod strict un anumit sport, fii creativă și alege să experimentezi, să ieși din zona de confort.

Exercițiile fizice nu înseamnă neapărat jogging, aerobic, cycling sau alte astfel de variante clasice, ci pot să însemne o plimbare matinală cu animalul de companie, joacă în parc cu copilul tău, o drumeție în natură etc. 

Iată, în continuare, câteva idei creative de a face mișcare în fiecare zi, din care să le alegi pe cele care sunt pe placul tău, astfel încât nu doar să transpiri și să arzi calorii, ci și să savurezi experiența în sine!

  1. Apucă-te de grădinărit

Fie că plantezi niște flori în ghivece, fie că îți amenajezi în curtea casei o mică grădina de legume, aceasta este o activitate care nu doar te pune fizic în mișcare, dar te și încarcă energetic și spiritual. Ce poate fi mai plăcut decât să-ți afunzi mâinile în pământ și să plantezi o sămânță de viață? Grădinăritul te ajută să te aliniezi la bioritmul tău și la ciclurile firești ale naturii.

  1. Ieși la plimbare cu cățelul

Ce ar fi că mâine dimineață, în loc să te așezi pe banca din parc în timp ce patrupedul tău zburdă fericit prin iarbă, să faci și tu puțină mișcare împreună cu el? Nu doar că vei arde calorii și-ți vei antrena mușchii pe cinste, dar și dispoziția ta se va îmbunătăți pe măsură. Bucură-te, așadar, de această experiență, fii prezentă și dă-i voie animăluțului tău să te molipsească cu energia și vitalitatea lui. Ai grijă să te echipezi corespunzător, cu haine și încălțăminte practică și comodă, în așa fel încât să te destinzi în voie. Dacă vrei ceva pentru noul sezon, alege perechea favorită din gama de pantofi de sport pentru femei.  

  1. Fă mișcare împreună cu copilul tău

Indiferent de vârstă copilului tău, există multe alternative de mișcare fizică, după placul și posibilitățile amândurora. Chiar și în situația în care micuțul tău e încă bebeluș, poți oricând să îl iei în brațe și să dansezi cu el prin casă sau să-l scoți cu căruciorul la o alergare ușoară prin parc. Dacă prichindelul tău e mai mărișor, atunci și opțiunile se înmulțesc semnificativ. De la jocul cu mingea și badminton, până la o plimbare cu bicicletele prin natură, toate sunt activități menite nu doar să vă mențină forma fizică la cote maxime, ci și să aprofundeze conexiunea dintre voi. 

  1. Înscrie-te la un curs de dans

Ca femeie, ai datoria de a-ți cunoaște corpul nu doar fiziologic, biologic, ci și la un nivel mai intim, senzorial. Pentru a face asta, dansul este o modalitate foarte plăcută și naturală de a-ți elibera corpul de încordare, de stres, dându-i frâu liber să se miște în voie. Toate emoțiile, gândurile și experiențele rămân impregnate undeva în corp, așadar, dansul este foarte potrivit pentru a intra în contact cu tine însăți, cu ceea ce simți, cu ce te doare și ce îți dorești. 

În concluzie, lansează-ți cu fiecare nouă zi provocarea de a-ți pune corpul în mișcare nu doar pentru a arde calorii, ci și pentru că experiență în sine te împlinește și îți aduce bucurie! 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER