Conectează-te cu noi

Eveniment

Familie din Dej, surprinsă de atacul terorist din Israel: ”Vrem să părăsim țara cât mai repede”

Publicat acum

pe

O familie Dej, surprinsă de atacul terorist de amploare asupra Israelului, își dorește să ajungă cât mai repede acasă.

Israelul a declarat, ieri, stare de război după ce mișcarea islamistă Hamas a lansat cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani. Ieri, zeci de militanţi palestinieni s-au infiltrat în Israel din Gaza pe uscat, pe mare şi pe calea aerului. Aproximativ 2.500 de rachete au fost lansate din Fâşie. Cel puţin 250 de israelieni au fost ucişi şi peste 1.800 răniţi. Armata a atacat ţinte Hamas în Gaza. 256 de palestinieni au fost ucişi, iar un număr „substanţial” de civili şi soldaţi sunt ţinuţi ostatici în Gaza. 

În Israel se află și o familie din Dej, care își dorește să ajungă cât mai repede acasă. ”Avem ceva prieteni în listă care în momentul de față se află în Israel? Eu și soția mea ne aflăm în Israel. Suntem foarte convinși că vrem să părăsim țara cât mai repede… avem nevoie de sfaturi!”, a scris, pe Facebook, tânărul din Dej.

ACTUALIZARE:

MAE informează că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah s-a deplasat la Aeroportul Ben Gurion pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi pe aeroport.

„Totodată, reprezentanţii Celulei de Criză a MAE s-au coordonat cu autorităţile israeliene şi cu Patriarhia Română pentru gestionarea grupurilor de cetăţeni români şi de pelerini români aflaţi pe Aeroportul Ben Gurion, în vederea asigurării cazării acestora, până la identificarea unor soluţii de repatriere. MAE foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor israeliene pentru sprijinul oferit în vederea repatrierii în siguranţă a cetăţenilor români”, arată un comunicat de presă al ministerului.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE – https://www.mae.ro/travel-alerts/2938.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en şi www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie” şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Lisabona că în jur de 800 – 900 de români se află în Israel, mulţi dintre aceştia fiind turişti, şi că se caută soluţii pentru aducerea în ţară a celor care vor să revină rapid.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER