Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Femeile din Dej și din întreg județul, testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin

Publicat acum

pe

Cancer san campanie

Femeile din Dej și din întreg județul Cluj sunt așteptate să efectueze gratuit testul de prevenire a cancerului de col uterin Babeș-Papanicolau.

Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” așteaptă aproximativ 10.000 de femei din judeţul Cluj, cu vârsta cuprinsă între 25 si 64 de ani, să efectueze gratuit testul de prevenire a cancerului de col uterin Babeş-Papanicolau, în cadrul proiectului de screening CEDICROM, finanţat din Fonduri Norvegiene.

Angajați din cadrul primăriilor, inclusiv din Dej, vor lansa invitații către femeile din toate localitățile județului Cluj pentru a efectua acest test de prevenire a cancerului de col uterin. Investigația se adresează doar acelor femei care nu au mai efectuat gratuit acest test în ultimii 3 ani.

Testele se vor efectua până în luna iulie 2016, iar înmânarea rezultatelor testelor la nivelul centrelor de recoltare, cu recomandări de urmărire în timp, evaluare și tratament în funcţie de rezultat, se va realiza tot de către specialiştii proiectului CEDICROM de la Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă”.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER