Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Festivalul Luminii la Dej | Peste 5000 de gulguțe au luminat Parcul Mare – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Parcul Mare din Dej a fost în această seară mai frumos ca niciodată cu ocazia desfășurării ”Festivalului Luminii”, organizat de Cercetașii dejeni.

Preț de aproape trei ore, Parcul Mare din Dej a fost luminat de peste 5000 de gulguțe (cutiuțe pentru lumânări realizate din hârtie reciclată) așezate pe toate aleile spațiului de recreere, dar și în copaci sau pe ”perdelele” și ”candelabrele” (decorațiuni creative) realizate de cercetași. Dejenii – prezenți în număr mare la festival – au fost surprinși de cele văzute și au imortalizat prin fotografii parcul transformat în spațiu de basm. Mai mult decât atât, tinerii cercetași au cântat muzică folk, astfel că buna-dispoziție a fost la ea acasă.

Decorul cu totul și cu totul aparte a fost completat în final și de foc, trei artiști – invitați de la Cluj-Napoca – punând în scenă un spectacol impresionant, urmărit cu sufletul la gură de participanți. Cei mai fascinaţi au fost copiii, însă nici adulţii nu au rămas indiferenţi în faţa jongleriilor și i-au răsplătit pe invitați cu ropote de aplauze.

Prin acest eveniment cercetașii dejeni și-au dorit ca oamenii să descopere farmecul lucrurilor simple din jur, care adesea trec neobservate în graba și stresul zilnic.

În cadrul festivalului, cercetașii dejeni au desfășurat și o campanie de înscriere de noi membri adresată tinerilor din clasele a VI-a și a VII-a, dornici de a descoperi o lume nouă, plină de provocări și distracție.

Festivalul Luminii a fost organizat pentru prima dată în 2004, la Cluj-Napoca, de un grup de cercetaşi care au dorit să ofere copiilor şi tinerilor o educaţie non-formală, prin responsabilizarea acestora şi dezvoltarea abilităţilor. În prezent, evenimentul se desfăşoară în toată ţara.

Vezi ce ne-a declarat Adrian Marton, coordonatorul acestui eveniment, în MATERIALUL VIDEO de mai jos. Secvențe video pot fi găsite și pe contul de Instagram razvancaucean.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER