Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Firmă din Dej, abonată la contractele cu Primăria Cluj-Napoca?

Publicat acum

pe

Flori rondou lalele

O societate comercială din Dej se ocupă de ani buni de înfrumusețarea municipiului Cluj-Napoca, furnizând municipalității clujene material dendrofloricol la fiecare contract.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca pune la bătaie, în anul 2016, 378.000 lei, fără TVA pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din oraş. În acest sens, va fi încheiat un acord cadru valabil pentru un an cu subcontractori, scrie monitorulcj.ro.

Potrivit anunţului de licitaţie postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), vor fi cumpăraţi bulbi de flori, plante de înmulţire şi gazon artificial. Achiziţia va fi împărţită pe mai multe loturi, primul dintre acestea vizând cumpărarea a 10.000 de fire de panseluţe care vor costa 13.000 lei.

În lotul doi vor fi cumpărate 27.000 de lalele, narcise şi stânjenei, în valoare de 45.000 lei, în lotul trei sunt 5.000 de fire de rhododendron în valoare de 175.000 lei.

Al patrulea lot vizează cumpărarea a 1.000 de hortensii în valoare de 50.000 lei, în lotul cinci este vorba despre 3.000 de kilograme de sămânţă de gazon, în valoare de 45.000 lei, iar în lotul numărul şase vor fi cumpăraţi 5.000 mp de gazon artificial în valoare de 55.000 lei.

Potrivit sursei citate, în 2013 a fost organizată o licitaţie privind achiziţionarea de material dendrofloricol pentru următorii patru ani. Licitaţia a fost câştigată de Serflor din Dej care a semnat cu Primăria, un contract în valoare de aproximativ 1 milion euro. Potrivit contractului, achiziţia de flori este împărţită în cei patru ani în mai multe loturi.

Anul acesta, conform anunţului de pe SEAP, este vorba despre cele şase loturi, cu o valoare totală de 378.000 lei fără TVA. În ultimii opt ani, toate contractele pentru achiziţia de material dendrofloricol au fost încheiate cu Serflor din Dej şi Paul Flowers din judeţul Alba care au încasat sume frumoase de la Primărie. Se poate spune despre cele două că sunt printre firmele de casă ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Din 2008 până în 2013, au fost cheltuite 21 de milioane lei pentru cumpărarea de flori. În 2010, Primăria a cumpărat flori în valoare de aproape 10 milioane lei.

Cei mai mulţi bani au mers atunci către firma Serflor din Dej – peste 5 milioane lei şi către Paul Flowers din Lopadea Nouă, judeţul Alba – aproape 3,4 milioane lei. În 2011, nu au mai fost alocaţi atât de mulţi bani ca în 2010. Astfel, au fost cheltuiţi pentru material dendrofloricol aproximativ 4 milioane lei.

Sursa: monitorulcj.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER