Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, a sosit, în secret, la Cluj-Napoca pentru Olimpiada de Matematică

Publicat acum

pe

Fiul cel mare al preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, Hafez al-Assad, a sosit, în secret, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO). Hafez al-Assad este component al lotului olimpic sirian, transmite Mediafax.

Surse locale au declarat, pentru sursa citată, că Hafez al-Assad, în vârstă de 16 ani, a ajuns, miercuri, la Cluj-Napoca, în secret, împreună cu ceilalţi 10 membri ai delegaţiei olimpice siriene – cinci elevi concurenţi şi cinci oficiali (leader, deputy leader şi observatori), dar şi mai multe gărzi de corp însărcinate cu paza fiului preşedintelui sirian.

Delegaţia siriană a schimbat de trei ori datele sosirii invocând motive de securitate, miercuri fiind lansată informaţia că membrii acesteia vor ajunge doar duminică la Cluj-Napoca, înainte de deschiderea olimpiadei.

Membrii delegaţiei siriene sunt cazaţi la un hotel din zona centrală rezervat în totalitate până în data de 14 iulie, când aceştia ar trebuie să părăsească municipiul Cluj-Napoca, în ultima zi a olimpiadei.

Hafez al-Assad este membru al echipei olimpice de matematică a Siriei, el participând în 2016 la Olimpiada Internaţională de Matematică de Hong Kong şi în 2017 la cea găzduită de Rio de Janeiro.

Fiul cel mare al preşedintelui sirian a obţinut, la Hong Kong, 13 puncte şi s-a clasat pe locul 4 din 6 în cadrul echipei Siriei, iar anul trecut la Rio de Janeiro a obţinut doar 7 puncte şi s-a clasat pe ultimul loc în echipă.

Hafez este cel mai mare dintre cei trei copii ai preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad. El mai are o soră, Zein, şi un frate, Karim.

Cea de-a 59-a Olimpiadă Internaţională de Matematică are loc la Cluj-Napoca în perioada 3 – 14 iulie.

80 de jandarmi, 60 de poliţişti şi 6 echipaje ISU vor asigura măsurile de ordine publică la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER