Conectează-te cu noi

Eveniment

FOCAR COVID-19 la Căminul de Vârstnici din Sântioana | Au sosit rezultatele testelor

Publicat acum

pe

Peste 30 de locatari ai Căminului de Vârstnici din localitatea Sântioana, comuna Țaga, au fost confirmați cu noul coronavirus.

Vă reamintim, până astăzi, cinci angajați ai Căminului de Vârstnici din localitatea Sântioana au fost confirmați pozitiv, fiind transferați deja la spitale dedicate. Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean ne-a declarat, în jurul orelor prânzului, că peste 50 de locatari ai azilului au fost testați și se așteaptă rezultatele.

În această seară au sosit primele rezultate, iar 31 de vârstnici din azil au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Cu toții vor fi transportați la spitale dedicate din Cluj-Napoca.

Numărul infectaților ar putea să mai crească, căci se mai așteaptă încă 14 rezultate ale unor teste făcute locatarilor din cămin.

ACTUALIZARE ora 21:50: Un bărbat în vârstă de 80 de ani, de la azil, a decedat ieri, 9 aprilie. Tot ieri a fost confirmat pozitiv. Conform autorităților, acesta suferea de ”demență senilă avansată. La autopsie – macroscopic pneumonie”.

ACTUALIZARE ora 22: Conform prefectului Mircea Abrudean, rezultatele ultimelor 14 teste sunt tot pozitive, astfel că numărul locatarilor infectați a ajuns la 45. Toți sunt asimptomatici.

”La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Țaga, ca urmare a testării personalului la ieșirea din tura de 14 zile, au fost depistați 5 dintre angajați pozitivi COVID-19, asimptomatici, în condițiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistați 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceștia vor fi transportați la spitalele dedicate din Cluj-Napoca. Restul locatarilor negativi vor fi mutați într-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a clădirii principale”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER