Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Fostul ministru al Tineretului din guvernarea PDL, Monica Iacob Ridzi, a părăsit aseară Penitenciarul Gherla

Publicat acum

pe

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a fost eliberată condiţionat din Penitenciarul Gherla, după ce a stat aproape trei ani în spatele gratiilor. Decizia Tribunalului Cluj este definitivă.

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, miercuri seara, la ieşirea din penitenciar, că abia aşteaptă ajungă acasă la cei doi copii minori, să îi strângă în braţe şi să le spună că „mami a venit acasă pentru totdeauna, că nu mai pleacă”, transmite Mediafax.

Monica Iacob Ridzi a declarat, miercuri seara, presei, la ieşirea din Secţia Exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, după liberarea condiţionată decisă de Tribunalul Cluj, că momentul este unul aşteptat atât de ea cât şi de familie.

Încă nu reuşesc să realizez, este un moment aşteptat atât de mine cât şi se familia mea, în special de cei doi copii foarte mici, extrem de afectaţi, care şi ei au fost condamnaţi în ultimii aproape trei ani să trăiască fără mamă. Este o mare bucurie că pot, în sfârşit, să ajung acasă lângă ei, abia aştept să îi strâng în braţe şi să le spun că mami a venit acasă pentru totdeauna, că nu mai pleacă”, a spus Ridzi.

Întrebată cum au trecut cele cinci ore de la decizia Tribunalului Cluj de eliberare, fostul ministru a spus că au fost cele mai grele din ultimii aproape trei ani de detenţie.

Întrebată, în continuare, ce a simţit când judecătorul a dispus punerea sa în libertate, Monica Iacob Ridzi a subliniat că decizia a fost una corectă, aşteptată şi că a simţit o emoţie puternică.

Îndeplinesc toate condiţiile pentru a fi liberată condiţionat, a fost o decizie pe care am sperat să o primesc până în ultima clipă, că şi eu voi fi tratată la fel ca toţi ceilalţi deţinuţi. Din fericire, acest lucru s-a întâmplat. Pe lângă cei aproape trei ani, peste 1000 de zile de detenţie executate zi la zi, am prestat şi activităţi lucrative, am beneficiat şi de zile câştig obţinute prin efectul Legii nr. 169/ 2017. Precizez că în momentul când legea a intrat în vigoare, eu executasem deja integral fracţia prevăzută de lege pentru a beneficia de liberarea condiţionată. În acest moment, cu zilele executate şi cu zilele obţinute prin efectul legii, am 4 ani din 5 consideraţi executaţi, mult mai mult decât prevede legea pentru a fi liberată condiţionat”, a mai spus Monica Iacob Ridzi.

Aceasta a precizat că în momentul în care alţi deţinuţi au fost eliberaţi beneficiind de prevederile acestei legi, iar ea rămas în penitenciar, a simţit un sentiment de neputinţă.

Mă aşteptam oarecum la o contestare a deciziei, nu vreau să mă pronunţ, ci doar să mă bucur de aceste momente”, a menţionat Ridzi, care a adăugat că se va dedica familiei, copiilor, şi că îşi doreşte să fie mamă, soţie, fiică şi noră.

Soţul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu, primarul municipiului Petroşani, prezent la Tribunalul Cluj, a declarat presei că decizia de eliberare a soţiei sale a fost una „corectă şi aşteptată”.

E normal să fiu emoţionat după atâta timp. E o încărcătură extraordinară. Ultima perioadă a fost foarte grea, mai ales pentru cei mici, pentru că ei au fost cel mai afectaţi, dar şi pentru toată familia şi pentru ea. Le-am spus copiilor că mami vine acasă, s-au bucurat foarte tare, întreabă la ce oră va ajunge”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Potrivit acestuia, Monica Iacob Ridzi se află într-o stare de „echilibru relativ”.

Tribunalul Cluj a dispus, marţi, liberarea condiţionată a Monicăi Iacob Ridzi, condamnată în 2015 la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, sentinţa fiind definitivă.

Magistraţii Tribunalului Cluj au declarat, marţi, că au respins contestaţia DNA faţă de măsura liberării condiţionate a Monicăi Iacob Ridzi, decisă luna trecută de Judecătoria Gherla.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER