Conectează-te cu noi

Social-Cultură

FRANTHOUSIASME 2016 – Dej, din nou capitala teatrului francofon – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Franthousiasme teatru francofon (5)

Timp de trei zile, în fiecare an, municipiul Dej devine capitala teatrului francofon, odată cu startul Festivalului Național de Teatru Francofon ”Franthousiasme”.

De 13 ani încoace, Festivalul Naţional de Teatru Francofon pentru elevi “Franthousiasme” este nelipsit în municipiul Dej, evenimentul cultural reunind, an de an, zeci de elevi din toate zonele țării.

”Franthousiasme” a debutat în această după-amiază, cu începere de la ora 18, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Dej, în prezența a numeroase oficialități din Dej – în frunte cu primarul Morar Costan, dar și din Cluj (Monica Horodincă, director Palatul Copiilor Cluj și Benoit Bavouset – director Institutul Francez Cluj) și chiar din Franța (Patrick Fizet, primarul din Fouilloy). Cum altfel, deschiderea i-a revenit simpaticului profesor Lucian Iosip, ”sufletul” acestui festival de tradiție. Nu au lipsit apoi cuvintele frumoase și urările de bine rostite de invitații speciali ai acestei manifestări culturale.

Spectatorii care au răspuns ”prezent” invitației de a participa la festivitatea de deschidere au avut apoi ocazia să urmărească piesele ”Le proces du tribunal” (trupa Les Rigolos a Clubului Copiilor Dej, prof. Lucian Iosip și Ioana Sâncrăianu) și ”Le Bourgeois Gentilhomme” (trupa Intermezzo a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, prof. Lucian Iosip și Loredana Tomșa). Prima seară a festivalului francofon s-a încheiat cu recitalul susținut de Ansamblul ”Someșana” al Casei Municipale de Cultură Dej (coregrafie Lucian și Reghina Tecar, director artistic Doina Minea-Sima).

Programul Festivalului Naţional de Teatru Francofon pentru elevi ”Franthousiasme” cuprinde 15 piese de teatru susținute de trupe din Baia Mare, Sighetu Marmației, Huedin, Băile Olănești, Cluj-Napoca și bineînțeles din municipiul gazdă. De asemenea, ediția din acest an marchează o premieră: o trupă din Franța (”Le Theatre de L’orage” din Beauvais) se va afla pentru prima dată la ”Franthousiasme”.

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER