Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Participanți la festivalul „Franthousiasme”, în vizită la Chiuiești – FOTO

Publicat acum

pe

Turisti Franthousiasme vizita Chiuiesti (3)

Comuna Chiuiești a fost vizitată ieri de un grup de turiști din Beauvais, care va participa la Festivalul Național de Teatru Francofon „Franthousiasme”.

Grupul a vizitat comuna Chiuiești însoțit de directoarea Școlii Gimnaziale Chiuiești, Hango Mihaela, prof. franceză Marius Cristoreanu și reprezentanții Centrului Turistic Chiuiesti. Din grup au făcut parte și primarul din Fouilloy și directorul agentiei de teatru „L ‘Orage”, alături de o parte din trupa de teatru a acestei agenții.

În timpul vizitei la Școala Gimnazială Chiuiești, copii din Franța au prezentat o scurtă scenetă elevilor români, impresionând cu jocul lor scenic și reușind să implice și elevii instituției în câteva jocuri teatrale.

Atât copii francezi cât și cei români, deși au întâmpinat dificultăți în comunicare, au reușit să depășească bariera lingvistică sădind mugurii unei viitoare colaborări între școlile din Beauvais și Chiuiești. În urma acestei vizite la Chiuiești, musafirii au putut aprecia frumusețea zonei, tradițiile și portul popular.

La finalul zilei, turiștii au vizitat Centrul de Informare Turistică, unde li s-a prezentat un preparat tradițional -„mămăligă cu brânză” și au putut afla câteva lucruri inedite despre comuna Chiuiești.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER