Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Fundația Elpis: ”Inimi pentru comunitate”, inimi pentru copiii din familii defavorizate – FOTO

Publicat acum

pe

intalnire Elpis (16)

Fundația Elpis, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 Dej, desfășoară proiectul „Inimi pentru comunitate”, care are ca obiectiv evitarea abandonului școlar.

Miercuri, 30 martie, la Școala Gimnazială Nr. 1 a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai școlii, ai fundației și ai primăriei (între care și edilul Morar Costan) pentru prezentarea oficială a proiectului. ”Inimi pentru comunitate” a ajuns la al treilea an de derulare, în toată această perioada fiind ajutați 20 de elevi din municipiul Dej. Ajutorul oferit a constat în donarea de rechizite și produse alimentare, fondurile fiind adunate prin organizarea unor târguri caritabile.

Și de această dată, Fundația Elpis își propune să adune fonduri prin organizarea, în data de 22 aprilie, a celei de-a V-a ediții a târgului caritabil.

Viziunea Fundației Elpis cuprinde mobilizarea comunității locale pentru inițierea și implementarea unor proiecte pentru sprijinirea membrilor ei în vederea îmbunătățirii calității vieții tuturor concetățenilor comunității. Proiectul „Inimi pentru comunitate” țintește copiii din familii defavorizate cu venit mici. Aceștia se afla într-un real pericol de abandon școlar și de pierdere a șansei de integrare școlară și socială, din cauza incapacității familiei de a-i asista și încuraja corespunzător cerințelor societății actuale.

”Obiectivul specific al proiectului „Inimi pentru comunitate” este de a aduce împreună școala, autoritatea locală, organizațiile nonprofit și comunitatea dejeană în sprijinirea acestor copii. Evitarea abandonului școlar și creșterea performaței școlare sunt interdependent legate de creșterea calității vieții familiei.

Conținutul activităților concrete în parteneriatul comunitar socio-educațional propus în proiectul Fundației Elpis sunt: legătura strânsă a asistentului social al fundației cu școala  pentru a monitoriza evoluția copiilor asistați, comunicarea dintre învățătoare și reprezentanți ai fundației pentru a se procura materiale, cărți, rechizite, dicționare, auxiliare didactice etc.  pentru copiii aflați în grupul țintă. Selecția copiilor s-a făcut în baza unor criterii ale anchetei sociale făcute în familiile copiilor. Părinții, constienți și interesați de evoluția copiilor lor, au încheiat un contract cu Fundația Elpis, angajându-se la participarea activă la proiect, în acord cu principiile și valorile fundației. Resursele financiare necesare desfășurării acestui proiect vor fi obținute din donații, sponsorizări și organizarea de târguri caritative.

Invităm pe această cale comunitatea dejeană să-și deschidă inima către membrii ei și să construim astfel împreună o viziune nouă de responsabilizare și implicare comunitară a dejenilor, în vederea creșterii calității vieții tuturor persoanelor comunității”, a declarat pentru Dej24.ro Vasile Pop, președintele Fundației Elpis.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER