Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Garnizoana Dej a marcat Ziua Armatei României – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Cu ocazia Zilei Armatei României, în Garnizoana Dej au avut loc mai multe manifestări menite să marcheze acest moment.

În urmă cu 72 de ani, la data de 25 octombrie 1944, Armata României elibera ultima brazdă de pământ românesc de sub dominaţie fascistă, moment ce s-a impus în mod firesc ca zi de sărbătoare a tuturor militarilor din Armata României.

În Garnizoana Dej, manifestările dedicate acestei sărbători au debutat ieri, când la Cercul Militar din Dej s-a desfășurat un simpozion dedicat aniversării Zilei Armatei României și au fost premiați participanții la concursurile militar-sportive organizate în urmă cu câteva zile.

Astăzi, cu începere de la ora 11, manifestările au continuat la „Monumentul Eroilor” din Cimitirul Dealul Florilor, unde a fost oficiat un ceremonial militar-religios, s-au depus coroane şi jerbe de flori și a defilat Garda de Onoare. La evenimentul din „Cimitirul Dealul Florilor” au luat parte numeroase oficilități, în frunte cu deputatul Cornel Itu, primarul municipiului Dej Morar Costan, viceprimarul Teodora Muncelean, reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Detașamentului de Pompieri, Spitalului Penitenciar Dej, Salinei Ocna-Dej, unităților de învățământ de pe raza municipiului și ai partidelor politice, consilieri locali, preoți – în frunte cu părintele protopop Ioan Buftea, veterani de război, cadre militare în rezervă, dar și militari activi din garnizoană.

În această după-amiază, de la ora 18, în Piața Bobâlna (centrul orașului) este programat un spectacol cultural-artistic. Manifestările se vor încheia prin retragerea cu torțe a militarilor din Garnizoana Dej.

Citește și:

Retragerea cu torțe a militarilor din Dej, aplaudată la scenă deschisă – FOTO/VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER