Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Grupul folcloric al Școlii Gimnaziale Chiuieşti, din nou pe pe scenă, la Cluj-Napoca – FOTO

Publicat acum

pe

Grupul Folcloric al Scolii Gimnaziale Chiuiesti (2)

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a organizat şi în acest an, la Şcoala Populară de Artă „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Cântece, Jocuri, Obiceiuri şi Meşteşuguri Tradiţionale pentru Elevi.

Festivalul, desfăşurat în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştim mai multe, să fim mai buni!”, are ca scop prezentarea şi promovarea activităţilor din domeniul culturii tradiţionale desfăşurate de şcolile din judeţul Cluj. Acest eveniment a fost conceput special pentru săptămâna „Şcoala Altfel” şi doreşte să scoată elevii din clase, măcar o dată pe an, pentru a-i aduce în contact cu cultura tradiţională.

Miercuri, 20 aprilie, pe scena festivalului a evoluat şi Grupul Folcloric al Şcolii Gimnaziale Chiuieşti, judeţul Cluj care a prezentat o secvenţă din obiceiurile de nuntă de la Strâmbu.

Grupul este constituit din 16 elevi de la Şcoala Gimnazială Chiuieşti şi este coordonat de profesorii Georgiu Ioan şi Petruş Alexandru-Pompiliu.

Prin diploma obţinută de acești elevi este apreciată contribuţia Grupului Folcloric al Şcolii Gimnaziale Chiuieşti la cunoaşterea şi transmiterea culturii tradiţionale româneşti.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER