Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Grupul ”Olpret” al școlii din Bobâlna, premiul I la un festival-concurs de colinde

Publicat acum

pe

colinde Olpret Bobalna

Grupul de colindători ”Olpret” al Şcolii Gimnaziale Bobâlna a obţinut Premiul I la Festivalul – Concurs de colinde ”Raza Soarelui” din Ceanu Mare.

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului – Concurs de Colinde ”Raza Soarelui” s-a desfășurat în Căminul Cultural din Ceanu Mare, fiind organizat de Şcoala Gimnazială Ceanu Mare, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Valorificarea Culturii Tradiţionale Cluj, Primăria Ceanu Mare și Consiliul Local, în parteneriat cu Asociaţia Transilvania Music Show şi Ziarul Câmpia Express.

Nu mai puțin de 11 grupuri de colindători și elevi din alte două județe s-au întrecut în cadrul celor două secţiuni ale concursului: ”Raza soarelui” – colinde pentru grupuri formate din 6 colindători şi ţinută populară obligatorie, respectiv secţiunea a doua, destinată elevilor talentați la pictură, care au avut ca temă ”Naşterea Maicii Domnului”. Aceste picturi au fost realizate pe durata concursului.

La final, după terminarea concursului, juriul a decis ca premiul I să meargă la grupul de colindători ”Olpret” al Şcolii Gimnaziale Bobâlna. De altfel, trofeul Festivalului – Concurs ”Raza Soarelui” a ajuns la ”Cununiţa de la munte” de la Şcoala Gimnazială ,”Pelaghia Roșu” Mărișel.

De asemenea, ieri, grupul de colindători din Bobâlna a obţinut premiul I şi la cea de-a V-a ediție a Festivalului-Concurs din cadrul proiectului ”Tradiţie creştină – oglindită prin datini şi obiceiuri”, desfășurat în Florești.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER