Conectează-te cu noi

Naţional

Guvernul intenţionează să crească vârsta de pensionare pentru poliţişti

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul intenţionează să crească vârsta de pensionare pentru poliţişti, potrivit Mediafax. Şeful Executivului a precizat că mii de cadre din MAI s-au pensionat pentru a beneficia de condiţiile privilegiate de pensionare.

Intenţia noastră foarte clară este de a creşte vârsta de pensionare, nu se poate să existe cadre din poliţie…, aduceţi-vă aminte, când s-a modificat prin ordonanţă de urgenţă sistemul ăsta nesimţit de calcul al pensiilor pentru şefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona Ministerului de Interne mii de cadre pentru a beneficia de condiţiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanţei, adică i-au dat o ordonanţă de urgenţă, dar înainte le-au permis tuturor celor care au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42 de ani, 43 de ani, 45 de ani, cu nişte pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care până la urmă au pus în pericol viaţa, siguranţa cetăţeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană necesară pentru apărarea ordinii publice, a vieţii şi siguranţei cetăţeanului”, a spus Ludovic Orban, la Radio România Actualităţi.

El a precizat că Guvernul va veni cu o lege a pensiilor care să corecteze abuzurile făcute în calculul pensiilor.

Totul a fost, aşa, o nebunie generalizată. Sigur că şi aici o să intervenim prin lege atunci când vom ajunge la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate şi care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor. Dar mă întorc aici, mă întorc aici, la o altă problemă. Aici e problema cumulului pensiei cu salariul în sectorul public. Foarte mulţi dintre cei care s-au pensionat, mulţi v-am spus, foarte mulţi s-au pensionat anticipat..”, a subliniat Orban.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER