Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Hoațe din Reteag, prinse de polițiști. Cum i-au luat banii unui octogenar

Publicat acum

pe

La data de 6 noiembrie, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii din Beclean au dispus reținerea pentru 24 de ore a două femei de 36 și 18 ani, ambele din Reteag, bănuite de comiterea unui furt.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii de la Compartimentul de Investigații Criminale Beclean au stabilit faptul că, la data de 5 noiembrie, cele ar fi pătruns în locuința unui bătrân de 86 de ani, din Beclean, sub pretextul că îl vor ajuta la curățenie și astfel, i-ar fi sustras suma de 2000 de lei.

Polițiștii Poliției Orașului Beclean au recuperat în totalitate prejudiciul și l-au restituit păgubitului și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Furturile din locuinţe sunt favorizate de neglijenţa proprietarilor care îşi lasă proprietatea nesupravegheată. Pentru a vă feri de astfel de situații, polițiștii recomandă câteva măsuri simple, dar eficace care să-l descurajeze pe infractor şi, dacă încearcă să vă spargă locuinţa, această activitate să nu fie o reuşită:

  • Când vă aflaţi în locuinţă, ţineţi permanent uşa închisă cu cheia deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte.
  • Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă, să supravegheze perimetrul locuinţei şi să interpeleze persoanele necunoscute care sună la uşa dumneavoastră.
  • Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi.
  • Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le ! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.
  • Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte.
  • Dacă doriţi să angajaţi zilieri sau îngrijitori, verificaţi înainte identitatea acestora.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER