Conectează-te cu noi

Politic

ICCJ respinge cererea PNL Cluj în cazul lui Ponta și alegerile la CJ. Ce spun ”protagoniștii”?

Publicat acum

pe

Mihai Seplecan 2

Instanţa supremă a respins plângerea depusă de PNL Cluj împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispuse de Parchetul ICCJ în cazul premierului Victor Ponta, reclamat pentru abuz în serviciu.

Vă reamintim, copreşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan a depus, în 20 ianuarie, la Parchetul ICCJ o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva premierului Victor Ponta, pentru că nu organizează alegeri parţiale la preşedinţia Consiliul Judeţean Cluj, după demisia lui Horea Uioreanu. Curtea de Apel Cluj a dat în luna aprilie câştig de cauză PNL Cluj, care a intentat proces Guvernului, pentru că nu a organizat alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, decizia instanţei nefiind definitivă. Ulterior, în 6 aprilie, Parchetul instanţei supreme a decis neînceperea urmăririi penale premierului Victor Ponta, decizia fiind atacată de liberali.

Astăzi, instanţa supremă a respins plângerea depusă de PNL Cluj împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispuse de Parchetul ICCJ în cazul premierului Victor Ponta.

„Mă bucur pentru decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – pur şi simplu au arătat încă o dată că politicienii trebuie să-şi rezolve problemele politice fără a se folosi de justiţie”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

În răspuns, Mihai Seplecan a postat următorul mesaj: ”Hahahaha, un plagiator dovedit și cu dosar penal se bucură că nu mai trebuie să dea socoteală într-un nou dosar penal. Cum să nu-i înțeleg bucuria?! Dar, mincinos până la capăt, Victor Ponta vrea să inducă ideea că decizia ÎCCJ îl scoate nevinovat și din celelalte 3 situații aflate pe rol în instanță pe subiectul abuzului pe care l-a produs luând românilor dreptul de a alege și de a fi ales. Reamintesc faptul că în motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a decis că este vorba de ”un exces de putere” din partea Guvernului. Iar la ÎCCJ nu s-a judecat continuarea celorlalte 3 spețe pe această temă, ci oportunitatea deschiderii unui dosar penal.
Așa că mai ușor cu bucuria infantilă pe Facebook. Penibil, Ponta parcă ar fi în curtea din dos a grădiniței și se bucură că i-a dat „tovarășa” dreptate și că n-a mai făcut „buba” încă într-un dosar penal. Eu chiar îl invit, bărbătește, pe Ponta să depună plângere pentru denunț calomnios. Măcar așa vom avea ocazia să ne judecăm pe bune și în speța noastră”, a reacționat liberalul clujean.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER