Conectează-te cu noi

Naţional

În ce NU merită să îți investești banii, dacă ții la buzunarul tău

Publicat acum

pe

Cu siguranță te-ai aflat măcar o dată în situația de a face investiții financiare care nu îți aduc niciun beneficiu pe termen lung sau, și mai rău, din care să ieși ulterior în pierdere. De câte ori nu ai achiziționat un bun doar pentru că pe moment părea un must-have”?

În acest articol vei afla care sunt cele mai comune, costisitoare și dezavantajoase investiții pe care majoritatea oamenilor le fac și la care trebuie să fii atent.

Iată TOP 3 bunuri materiale în care NU e recomandat să investești

Într-o lume tot mai afectată de consumism, în care deținerea anumitor bunuri materiale ne alimentează (în mod fals) starea de bine, dar nu și bunăstarea, putem lua decizii financiare pripite, iar acestea sunt doar câteva dintre ele:

  1. Haine noi-nouțe

Febra modei poate deveni câteodată mai molipsitoare decât orice viroză. Stilul vestimentar este adesea asociat unui anumit rang social sau statut financiar, îndemnând clasa mijlocie să încerce să copieze acea imagine, care să-i ofere un fals sentiment de apartenență la lumea „perfectă” a oamenilor de succes. Acest lucru îndeamnă brandurile de renume să profite de slăbiciunea consumatorului și să vândă ținute la prețuri exorbitante, a căror valoare reală este cu mult mai mică. Singurul lucru care cântărește la preț este, de fapt, firma care le distribuie. Ceea ce mulți nu observă este că, în realitate, oamenii cu adevărat realizați preferă să fie discreți și să-și investească capitalul cu chibzuință.  

E drept că o haină nouă constituie o „plăcere nevinovată” la care e greu să renunți cu una cu două. Important de reținut este că prețul acestor „mici ispite” variază în funcție de tendințe și sezon, de aceea, nu trebuie să cedezi impulsului de a cumpăra un articol vestimentar sau un accesoriu abia scos pe piață. Prețul va scădea inevitabil și va fi mult mai avantajos să aștepți o perioadă înainte de a-l achiziționa. Nu e exclus să faci o mică incursiune pe la magazine de tip outlet sau second-hand dacă ții neapărat la brand, dar și la portofel.

  1. Un autoturism

Problema consumismului și a crizei de „identitate socială” iese la suprafață și în cazul altor obiecte de lux, precum mașinile. Mulți consideră că succesul cuiva se reflectă în oglinzile retrovizoare ale unei mașini noi și luxoase. Deși, deținerea unei mașini poate avea scopuri practice, costurile de întreținere, de reparație sau alte taxe aferente nu îți aduc avantaje financiare. Mașinile, la fel ca hainele sau alte obiecte uzabile, se depreciază și își pierd din valoarea inițială foarte rapid. Dacă mașina reprezintă doar o necesitate de moment în care nu vrei să investești prea mult, poți să vezi aici serviciile de leasing operațional oferite de Businesslease.ro și să închiriezi o mașină pentru 1 an sau 2, fără să-ți faci griji de taxe sau costuri de întreținere. Va fi o variantă mult mai benefică buzunarului tău pe termen lung.

  1. Tehnologie de ultimă generație

O altă categorie de bunuri materiale absolut indispensabile la ora actuală este reprezentată de dispozitivele de înaltă tehnologie. Asemenea unei mașini, gadgeturile utilizate în viața de zi cu zi se depreciază rapid, iar prețul exagerat al multora dintre ele este influențat de renumele producătorului. Ideal ar fi să nu achiziționezi astfel de aparate imediat după lansare, deoarece vei observa că în doar câteva luni sau ani, același produs va avea un preț mult mai redus.

Ține minte: capriciul cumpărăturilor extravagante este doar o sursă temporară și costisitoare de dopamină. Fă diferența dintre dorință și necesitate și investește inteligent. 

Sursă foto: Unsplash.com

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER