Conectează-te cu noi

Social-Cultură

INAUGURARE la Dej, de Ziua Culturii Naționale! Dejenii au, începând de azi, librărie și cinematograf 3D – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej a organizat astăzi, 15 ianuarie, manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale și a împlinirii a 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Cu această ocazie au fost inaugurate și librăria și cinematograful din centrul orașului.

Evenimentul, care a avut loc cu începere de la ora 11, la bustul poetului Mihai Eminescu din cartierul 1 Mai din Dej, a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României și a continuat cu o slujbă de pomenire, depuneri de jerbe şi flori la bustul poetului, dar și cu momente literar artistice, prezentate de Mariana Reman.

Manifestările dedicate zilei de 15 ianuarie au continuat, de la ora 12, cu inaugurarea librăriei (peste 3000 de titluri) și cinematografului 3D (65 locuri), ambele situate în incinta fostului corp B al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” (peste drum de Primărie), unde a avut loc proiecția filmului documentar „Mihai Eminescu”. Tot în această clădire va fi inaugurată și noua locație a Muzeului Municipal Dej, pe data de 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Potrivit primarului Morar Costan, toată săptămâna va fi dedicată marelui poet, filmul documentar despre personalitatea poetului Mihai Eminescu urmând să fie difuzat zilnic, în sala multimedia, elevilor din școlile dejene.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER