Conectează-te cu noi

Eveniment

INCENDIU la Spitalul Municipal Dej. Au intervenit două autospeciale ale pompierilor – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Două autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej au fost alertate în această dimineață, în jurul orei 07:50, ca urmare a aprinderii unor elemente din tabloul pentru siguranțe, situat în incinta unui post de transformare a energiei electrice din curtea Spitalului Municipal Dej.

Pompierii sosiți la fața locului au găsit o masă din materiale plastice care ardea în incinta respectivă și câteva elemente ale tabloului de siguranță topite. Imediat s-a întrerupt alimentarea cu energie a punctului de transformare și s-a acționat cu stingătoare cu pulbere în interiorul incintei pentru stingerea flăcărilor, iar concomitent s-au pregătit linii de furtun de la autospeciale, pentru a proteja vecinătățile punctului de transformare.

”Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienți sau personalul unității sanitare, alimentarea cu energie electrică a spitalului este asigurată în continuare pentru zonele sensibile, fiind
sistată parțial alimentarea cu energie electrică a zonelor administrative și policlinica spitalului. Din cercetările preliminare a rezultat că evenimentul s-a produs în urma unei defecțiuni a elementelor din instalațiile punctului de transformare”
, a transmis ISU Cluj.

ACTUALIZARE: ”Astazi, la ora 07:45, personalul Spitalului Municipal Dej a contactat echipele de intervenție ale Societății de Distribuție Energie Electrică Romania, Sucursala Cluj-Napoca, cu privire la izbucnirea unui incendiu în zona postului de transformare aflat în curtea spitalului. Echipele operative DEER au răspuns cu promptitudine solicitării și s-au deplasat la fața locului, constatând faptul că incendiul era localizat în instalațiile electrice ale Spitalului, la un tablou de joasă tensiune care alimentează cu energie electrică întreaga zonă a Spitalului Municipal Dej. Deși instalația electrică în care a fost semnalat incendiul nu aparține DEER, echipele operative ale DEER, Sucursala Cluj-Napoca oferă sprijin tehnic, de specialitate, în vederea asigurării alimentării cu energie electrică a tuturor utilizatorilor”, a precizat Electrica.

ACTUALIZARE 11 martie: Pentru repararea transformatorului e nevoie de o piesă care nu se găsește în România. ”Piesa este întrerupătorul automat central al transformatorului. Este comandata in Ungaria și avem promisiuni ca în cursul zilei de mâine va ajunge aici”, a declarat pentru Dej24.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Dej, medicul Antonela Nicoară. În acest moment, unitatea spitalicească funcționează în condiții normale.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER