Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Începe școala! Șapte SFATURI pentru părinți, de la un expert în sănătate publică

Publicat acum

pe

....

Într-un filmuleț postat pe Facebook, Răzvan Cherecheș, șeful departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”, oferă șapte sfaturi părinților care l-au întrebat ce ar trebui să facă de luni, când începe școala.

Sfatul 0: Gândiți-vă dacă vă trimiteți copilul la școală. Dacă copilul are o boală cronică, sau dacă locuiți împreună cu o persoană care are comorbidități sau are peste 65 de ani și care riscă simptome severe sau chiar deces, ar trebui să luați în considerare situația în care să-l mențineți pe copil în sistem online, cu adeverință medicală.

....

Sfatul 1: Peste weekend, discutați cu copilul despre importanța purtării măștii în permanență, despre importanța spălării pe mâini la începutul și la finalul pauzei, despre importanța mâncatului singur la școală, pentru că atunci când mâncăm riscăm să împrăștiem aerosoli și să-i îmbolnăvim pe ceilalți.

Sfatul 2: Stabilți un canal de comunicare deschis cu școala, grup de Facebook sau WhatsAapp, astfel încât să puteți informa școala în caz de ceva, sau ei să vă informeze în caz de suspiciune, caz confirmat, testare, etc.

Sfatul 3: Dimineața, când vă pregătiți să mergeți cu copilul la școală, verificați dacă are simptome digestive sau respiratorii, și în caz de le are mențineți copilul acasă, contactați medicul de familie sau sunați la 112 dacă simptomele sunt severe. Dacă nu are simptome, asigurați-vă că copilul vostru are o mască de protecție pe care o va purta toată ziua, până când se întoarce acasă. Măștile pot fi multicolore, pot să aibă orice modele, măștile prietenoase pentru copii cresc posibilitatea ca aceștia să le poarte permanent.

Sfatul 4: Când mergeți spre școală, asigurați-vă că nu vă înghesuiți în mijloacele de transport în comun, chiar dacă respectați restul regulilor, este foarte multă lume, spațiu mic, înghesuială mare, riscul totuși există.

Sfatul 5: Când ajungeți la școală, asigurați-vă că nu vă aglomerați împreună cu ceilalți părinți, stați la distanță de ei și lăsați copilul să intre singur în curtea școlii.

Sfatul 6: Asigurați-vă că acasă nu aveți niciun fel de comentarii negative sau lipsă de încredere în purtarea măștii, în restul măsurilor de protecție sau chiar în existența virusului, pentru că acest tip de comentarii ar influența comportamentul copilului și l-ar putea, potențial, expune la risc.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER