Conectează-te cu noi

Naţional

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 90.000 de euro într-o singură săptămână

Publicat acum

pe

....

muncitori-munca-fabrica-constructii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 27-30 decembrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală 90.533 de euro, adică 407.200 de lei. De asemenea, au fost depistate 46 de persoane care lucrau la negru.

....

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 243.900 de lei din care 150.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut două propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 110 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 163.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 46 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Pentru evitarea accidentărilor s-a dispus oprirea unui echipament de lucru în judeţul Tulcea. Au fost sancţionaţi 191 de angajatori, în domeniu.

În luna ianuarie vom face o evaluare a activităţii inspectoratelor teritoriale de muncă pentru a identifica problemele ce trebuie corectate şi pentru a verifica modul de respectare a indicatorilor de performanţă în anul care a trecut. Va fi un punct de plecare în acţiunile noastre din 2017, la zece ani de când Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a decretat data de 20 februarie ca fiind Ziua Mondială a Justiţiei Sociale, iar un an mai târziu Organizaţia Internaţională a Muncii a adoptat Declaraţia OIM privind justiţia socială pentru o globalizare echitabilă. Inspecţia Muncii are un rol contributiv la punerea în practică a obiectivelor strategice ale OIM, printre care se numără dialogul social şi dreptul la muncă”. a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER