Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Inspector ANAF, mituit cu 15.000 de euro. DNA Cluj l-a trimis în judecată

Publicat acum

pe

DNA Cluj a prin un inspector al ANAF care a primit mită 15.000 de euro de la o persoană, pentru a nu-i întocmi dosar penal.

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 502/VIII/3 din 30 mai 2022, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului:

S.C., inspector în cadrul ANAF – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Oradea, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă agravată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

La data de 01 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), bănuită de desfăşurarea unor activităţi de comerţ online, neînregistrate fiscal, inculpatul S.C., în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro.

Banii respectivi ar fi fost primiţi de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului şi pentru a stabili obligaţii fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această soluţie procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situaţie, principiul prezumţiei de nevinovăţie”, informează DNA.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER