Conectează-te cu noi

Eveniment

INUNDAȚII | Cât a plouat ieri la Dej și din ce cauză au fost inundate mai multe gospodării – VIDEO

Publicat acum

pe

Inundatii în apropiere de Dej (5)

A fost rupere de nori ieri în municipiul Dej și în mai multe localități din apropiere. Apa și-a croit repede drum spre casele și gospodăriile oamenilor.

Vă reamintim, ploaia căzută ieri după-amiază a făcut prăpăd în municipiul Dej, în special în cartierul Viile Dejului, dar și în localitățile Rugășești și Jichișul de Jos. Apa, revărsată de pe dealuri, a intrat în curțile oamenilor, mai multe gospodării fiind inundate în cartierul Viile Dejului, pe strada Șomcutului. Viitura și-a croit în scurt timp drum în beciurile și chiar în locuințele oamenilor.

Aseară, Valea Salcă s-a revărsat pe străzile din Dej, traficul rutier pe strada Avram Iancu, din centrul municipiului Dej, fiind blocat mai multe zeci de minute. Totodată, apa a ajuns și pe strada Regina Maria, dar și în sensul giratoriu de la Policlinică, care a fost acoperit de ape. Mai multe subsoluri din zonă au fost inundate. Șuvoaiele au ajuns și la sensul giratoriu de la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej au intervenit aseară și în cursul nopții pentru scoaterea apei din mai multe gospodarii afectate de viituri, ca urmare a unor manifestari meteorologice cu precipitații abundente.

Efectele pe care le-am văzut în urma viiturilor au fost determinate de ploi care, izolat, în județele Maramureș și Cluj, au depășit 40-50l, au atins chiar și 60 de litri pe metrul pătrat. (…) Începând cu ora 15:00, astăzi, și până mâine seară la ora 23:00, ANM (nr. Administrația Națională de Meteorologie) a emis o informare meteorologică din cauza fenomenelor  asociate instabilității atmosferice foarte accentuate. Sunt vizate mai ales zonele montane, Carpații Orientali, Meridionali, nordul Munteniei și jumătatea de sud a Moldovei, zone în care, urmare a averselor ce pot avea și caracter torențial, se vor acumula, într-un interval foarte scurt, chiar de ordinul câtorva zeci de minute, repet, ploi de 40-50l cu caracter local, izolat chiar și peste 60 de litri pe metrul pătrat”, a declarat astăzi meteorologul România TV.

Potrivit specialiștilor, viiturile se formează ca urmare a precipitațiilor abundente și a scurgerilor masive de pe versanți. De altfel, la Dej, în cursul zilei de ieri am avut parte de o ploaie abundentă, în doar câteva zeci de minute, înregistrându-se izolat chiar și 60 de litri pe metrul pătrat, fapt ce a dus la scurgeri importante de pe versanți, formându-se pârâuri, care și-au croit drum printre așezămintele omenești. Cursurile obișnuite ale apelor au ieșit din matcă, iar în unele zone din Dej, dar și în câteva localități situate în apropiere, s-au produs inundații locale.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER