Conectează-te cu noi

Eveniment

INUNDAȚII în apropiere de Dej. S-a transmis o avertizare RO-ALERT COD ROȘU

Publicat acum

pe

Vremea a făcut ravagii în mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud, inclusiv în Ciceu Mihăiești și Ciceu Giurgești, în apropiere de Dej.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a anunțat, în această seară, că mai multe gospodării din Ciceu Mihăiești, Cristeștii Ciceului și Ciceu Giurgești sunt inundate. De asemenea, a fost afectat un drum comunal din Dumbrăveni. Probleme sunt și în Beclean, Coldău, Ilișua și Uriu.

În Rodna, 15 adulți și șapte copii au fost evacuați din case, iar între localitățile Silivașu de Câmpie și Urmeniș s-a surpat drumul și blochează o bandă de circulație pe aproximativ 25 de metri. Alte drumuri din județ sunt de asemenea acoperite de ape sau afectate de aluviuni.

Autoritățile au emis o avertizare preventivă prin sistemul RO-ALERT – COD ROȘU – pentru 16 localități din bazinele râurilor Someș și Ilva.

“În ultimele două ore, în Dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița – Năsăud au fost primite peste 100 de apeluri pe numărul unic de urgență 112 prin care se solicită intervenția echipajelor de pompieri cu mijloace tehnice pentru sprijinirea populației afectate de inundații. Prioritate au misiunile de evacuare / salvare persoane și animale, degajarea căilor de acces (drumuri naționale, județene și comunale) pentru asigurarea misiunilor de urgență (în special cazuri medicale urgente), ulterior misiunile de evacuare a apei din case, beciuri, curți, anexe etc. Toate apelurile și solicitările sunt tratate cu maximă responsabilitate de către echipajele de pompieri militari și voluntari, personal SGA Bistrița Năsăud, polițiști, jandarmi și comitetele locale pentru situații de urgență care nu vor fi retrase din teren până la soluționarea tuturor solicitărilor, în funcție de prioritățile menționate mai sus”, au transmis reprezentanții ISU B-N.

ACTUALIZARE ora 00:25: Aproximativ 280 consumatori din localitățile Ciceu Corabia și Dumbrăveni nu au energie electrică în urma afectarii rețelei de joasă tensiune.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER