Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

INUNDAȚII în județul Bistrița-Năsăud! Zeci de pompieri la datorie, case inundate, COD ROȘU și avertizări RO-Alert de viituri – FOTO

Publicat acum

pe

Marți dimineață, ISU Bistrița-Năsăud a emis două avertizării prin sistemul RO-Alert – COD ROȘU privind riscul de viituri majore, amenințare directă și generalizată asupra siguranței persoanelor.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, „14 echipaje de pompieri militari intervin cu motopompe (inclusiv 2 motopompe de capacitate marita) în diferite puncte ale judetului: Bistrița, Năsăud, Budacu de Jos, Sangeorz Bai, Prundu Bârgaului, Mariselu, Nimigea. De asemenea în teren sunt toate echipajele disponibile de la nivelul comunităților afectate cu motopompe, buldoexcavatoare si alte mijloace tehnice din dotare. Echipaje de la SGA Bistrița Năsăud sunt în puncte ale județului unde este nevoie de intervenția acestora. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează orice situație care poate sa puna viața oamenilor în pericol, atât prin dispeceratul integrat, cât și prin misiuni operative în teren de monitorizare și patrulare”.

Avertizările au fost emise pentru populația din bazinul hidrografic Șieu, localitățile Monor, Șieuț, Șieu, Marișelu, Șieu Măgheruș, Șieu Odorhei, Șintereag, dar și pentru Budacu de Jos.

În localitatea Budacu de Jos au fost evacuate 20 de persoane din 9 gospodării. Acestea au fost direcționate la vecini sau rude care nu au locuințele expuse viiturilor.

În ultimele ore, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate peste 100 apeluri prin care se solicită intervenția echipajelor specializate cu motopompe. Toate apelurile sunt luate în evidență și se intervine pentru sprijinirea populației afectate. Toate echipajele existente cu motopompe sunt în teren și gestionează misiunile incredintate. Prioritate au misiunile de evacuare/salvare a persoanelor si animalelor, degajarea cailor de acces (drumuri naționale, județene și comunale) pentru asigurarea misiunilor de urgență (cazuri medicale). În consecința, toate apelurile si solicitările sunt tratate cu maximă responsabilitate de echipajele de pompieri militari, voluntari, personalul de la SGA BN si comitetele locale pentru situații de urgență care nu vor fi retrase din teren până la soluționarea tuturor solicitărilor, în funcție de prioritățile mentionat”, transmite ISU Bistrița-Năsăud.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER