Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Invitat de seamă la ședința lunară a Protopopiatului Ortodox Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Sedinta Protopopiatul Ortodox Dej (1)

Joi, 15 octombrie, a avut loc ședința lunară a preoților din Protopopiatul Ortodox Dej.

Ședința a debutat la ora 10:00 la sediul Protopopiatului Ortodox Dej și a fost prezidată de către părintele Ioan Buftea. Un invitat de seamă a fost Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj – Napoca care a conferențiat preoților prezenți o temă de actualitate intitulată: ”Biblia și misiunea preotului, astăzi”.

Acesta a vorbit despre primejdia ispitelor într-o societate secularizată și despre importanța misiunii preoțești începând cu persoana proprie, viața familială și parohia în care se află preotul respectiv. Importanța societății azi și rolul Bibliei care definește determinant misiunea preotului în parohia sa, care se împarte în parohia mică: familia sa, și parohia mare – enoriașii pe care-i păstorește.

Părintele protopop Ioan Buftea l-a prezentat pe noul președinte al Asociației „Filantropia Ortodoxă” – Filiala Dej, în persoana domnului Șoaită Costinel.

Pe data de 5 noiembrie, de la ora 10, va avea loc Conferința de toamnă în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

La încheierea conferinței, părintele protopop Ioan Buftea a mulțumit în numele tuturor preoților prezenți, preacucernicului părinte profesor universitar doctor Stelian Tofană pentru frumoasele ”vorbe de duh”, având loc și o frumoasă agapă creștină între cei prezenți.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER