Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Lumânări aprinse în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi, la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ziua Copiilor si bebelusilor plecati prea devreme EMMA (1)

În această seară, în peste 18 oraşe din ţară s-a desfăşurat cea de-a VI-a ediţie a evenimentului anual “Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor”. Şi la Dej s-a marcat această zi.

....

La Dej, evenimentul a avut loc la Biserica Greco-Catolică din cartierul 1 Mai, unde părinţii de îngeri au aprins lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi. Acestea au fost lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenţei de fus orar, un “val de lumină”, care va face înconjorul globului şi va dura 24 de ore. Printre cei care au aprins candele la lăcașul de cult din Dej s-au aflat și primarul Morar Costan și viceprimarul Aurelian Mureșan.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a șasea ediție și s-a desfășurat simultan în cel putin 18 orașe din țară. De asemenea, Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor a fost marcată și în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia și în câteva țări europene.

Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988, când președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați. În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane ”Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor”. An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.

Organizaţia EMMA (Eternul Miracol Materna Alinare) este o organizaţie neguvernamentală non-profit, a cărei activitate se desfăşoară pe bază de voluntariat şi care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil. Două dintre cele mai importante obiective ale organizaţiei sunt: dotarea maternităţilor cu kituri de amintiri şi dotarea spitalelor cu aparatură medicală performantă, pentru a îmbunătăţi calitatea asistenţei medicale acordate femeilor însărcinate şi bebeluşilor.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER