Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Ioan Deneş arată cu degetul spre CJ Cluj pentru că nu a realizat exproprierile pentru devierea Someşului Mic – VIDEO

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat astăzi că proiectul de amenajare a râului Someşul Mic are o valoare de 109 milioane de lei şi a acuzat Consiliul Judeţean că nu a realizat exproprierile de teren în vederea prelungirii pistei de 3500 de metri a Aeroportului Cluj.

Investiţia de amenajare a râului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca, care prevede devierea cursului în vederea prelungirii pistei Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, nu este una de importanţă locală, ci una de importanţă naţională, deoarece aeroportul este unul cu un impact extraordinar privind zborurile înspre şi dinspre Europa şi nu numai. Consiliul Judeţean Cluj şi-a asumat, în urma asocierii cu Apele Române, realizarea exproprierilor de teren pentru acest proiect, dar am constatat că nici măcar comisia privind exproprierile nu a fost constituită. Credem în încadrarea în termenele de derulare a investiţiei şi finalizarea ei în 2022 şi trag un semnal de alarmă deoarece suntem, deja, în întârziere. Dacă până acum s-a stat într-o zonă de lentoare, vrem să urgentăm proiectul care se ridică la 109 milioane de lei. Noi am alocat, în acest an, trei milioane de lei ca să arătăm că ne dorim ca proiectul să se finalizeze. Dacă se realizează exproprierile, în acest an, la rectificare, vom suplimenta suma”, a declarat Ioan Deneş, la Cluj-Napoca.

El a mai spus că, în plus, prin modificarea cursului Someşului Mic va fi necesară şi construirea unui pod, pe care trebuie să-l realizeze tot CJ Cluj.

În replică, vicepreşedintele CJ Cluj, Marius Mânzat, a spus că problemele vor fi rezolvate.

Este o problemă de câteva săptămâni pentru a se primi acest avize, după care să putem consemna sumele de bani pentru expropriere pentru toţi proprietarii. În momentul în care vom prinde sumele de bani în proiectul de buget al judeţului Cluj, care va fi votat în 17 aprilie, din acel moment se poate intra pe teren în vederea executării lucrărilor. În câteva săptămâni exproprierile se vor finaliza. Am înţeles mesajul Ministerului Apelor care a alocat acea sumă de trei milioane de lei”, a menţionat Marius Mânzat.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a încheiat în 2013 prima etapă, de 2.100 de metri, din proiectul de construire a noii piste, care urmează să aibă, în final, 3.500 de metri, iar pentru acest lucru este necesară devierea râului Someşul Mic.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a efectuat vineri o vizită de lucru în judeţul Cluj, fiind însoţit de prefectul judeţului, Aurel Cherecheş, reprezentanţi ai CJ, ai Apelor Române şi de parlamentari ai PSD.

Declarații pe marginea acestor subiecte s-au făcut și la Dej. Vezi mai multe în MATERIALUL VIDEO de mai jos.

CITEȘTE ȘI:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER