Conectează-te cu noi

Naţional

Iohannis: Măsuri de relaxare, posibil după data de 15 mai | Persoanele peste 65 de ani NU vor fi carantinate

Publicat acum

pe

Președintele României, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în cadrul căreia a declarat că după 15 mai ar putea fi ridicate restricțiile impuse de autorități, dacă numărul de cazuri și de decese va fi în scădere. De asemenea, președintele a spus că nu se pune problema catantinării persoanelor peste 65 de ani.

Declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

”Vreau să vă mulțumesc pentru că ați respectat măsurile impuse de autorități. Sunt foarte bucuros să constat că am reușit cu toții să facem ce ne-am propus, fiecare să stea acasă și să sărbătorim învierea așa cum am putut mai bine în această perioadă (…)

Este timpul să ne gândim la ceea ce se numește un plan de relaxare atunci când condițiile sunt îndeplinite. În vigoare e un decret care se termnină pe 15 mai. După 15 mai dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de dececese scade, dacă noi respectăm măsurile și lucrurile merg înspre bine este clar că putem să intrăm într-o fază de relaxare.

Această relaxare va fi făcută în pași. Nu va exista o relaxare dintr-o dată, pentru că virusul nu va dispărea. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții. Aceste chestiuni se hotărăsc în baza deciziilor științifice și medicale. Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu cu specialiștii. Cu cei care sunt implicați în gestionarea epidemiei. Vor fi aduse la cunoștiința publicului. Pe partea economică, unde se lucrează pe un pachet de relansare, ministrul economiei va face declarații.

A apărut o documentația care venea să explice ce trebuie făcut. Așa nu se poate. Nu poate fiecare instituție să vină cu un plan propriu.  A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Cineva propunea o măsură aberantă. Cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie duse în anumite zone de carantină. Așa ceva nu se poate. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, nu venim cu astfel de măsuri totalitare.  Persoanelor în vârstă le spun clar. Stați liniștiți. Nu vă impune nimeni lucruri inumane.

Astfel de planuri nu fac decât să inducă panica și panica este ultimul lucru de care avem nevoie. Dorim să repornim economia României și e nevoie de un plan. Relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia și responasabilitatea revine dumneavoastră”, a declarat președintele.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER