Conectează-te cu noi

Naţional

Un oraş nu poate ridica restricţiile impuse prin ordonanţe militare

Publicat acum

pe

Premierul Ludovic Orban susţine că un oraş nu poate ridica restricţiile luate de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă sau prin ordonanţe militare.

”La nivelul fiecărei localităţi există comitete locale pentru situaţii de urgenţă care au anumite competenţe. În ceea ce priveşte măsurile care au fost stabilite prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă sau prin ordonanţe militare, ele nu pot fi ridicate decât prin ordonanţe militare sau prin decizii ale Comitetului sau prin decizii ale comandantului acţiunii, respectiv decizii ale secretarului de stat Raed Arafat”, a spus Ludovic Orban, la TVR.

Declarația premierului vine în contextul în care primarul din Oradea, Ilie Bolojan a declarat că vrea o relaxare a restricţiilor după data de 1 mai.

Premierul a anunţat că restricţiile nu vor fi ridicate până când riscul infectării cu noul coronavirus nu va fi minim.

„Ne gândim la aceste măsuri de relaxare. Analizăm fiecare restricţie care a fost impusă, facem o evaluare a efectelor restricţiilor, facem o evaluare a riscului epidemiologic care apare în cazul ridicării fiecărei restricţii în parte şi în funcţie de această analiză vom începe să luăm măsuri de relaxare, atunci când vom fi convinşi că riscul de răspândire este minim”, a mai spus premierul.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER