Conectează-te cu noi

Social-Cultură

ÎPS Andrei a binecuvântat Paraclisul „Sfânta Treime” din Parohia Mica – FOTO

Publicat acum

pe

ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a vizitat marți, 9 aprilie, Parohia Mica, păstorită de părintele Gheorghe Ciui, din cadrul Protopopiatului Dej.

În localitatea Mica funcționează Asociația „Visarion”, unde există un centru de îngrijire pentru persoanele vârstnice. Centrul este coordonat de către familia Gavril și Irina Suson, care au dorit să construiască un paraclis pentru nevoile spirituale ale celor ce sunt îngrijiți în acest centru.

De la începutul anului 2019, cu binecuvântarea ÎPS Andrei, au început lucrările de amenajare a paraclisului, care, după ce a fost finalizat, a fost sfințit de către ÎPS Andrei, marți, 9 aprilie. Acesta, înconjurat de un sobor de preoți din Cercul Pastoral Mica, între care s-a aflat și protopopul Ioan Buftea și arhid. Claudiu Grama, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârșit slujba de sfințire a apei și a binecuvântat paraclisul cu hramul „Sfânta Treime”.

Ierarhul a oferit ulterior soților Gavril și Irina Suson o „Diplomă de aleasă cinstire”, apoi i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, iar beneficiarilor centrului de îngrijire pentru persoanele vârstnice le-a oferit cărți de rugăciuni.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER