Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Itu, îngrijorat de siguranța elevilor, în săptămâna ”Școala Altfel”. Vezi de ce!

Publicat acum

pe

microbuz scolar

Deputatul dejean Cornel Itu vorbește despre importanța siguranței elevilor, atunci când folosesc diferite mijloace de transport pentru a vizita obiective turistice în cadrul săptămânii ”Școala Altfel”.

”Îndrăznesc să atrag atenția că în acest moment elevii noștri care se bucură de programul Școala Altfel nu dispun de mijloace sigure de transport la obiectivele pe care se duc să le viziteze. Astfel, riscul major îl reprezintă accidentele rutiere la care pot fi expuși. Trăim în România și încă avem drumurile pe care le avem și un trafic sufocat pe cele mai multe dintre artere. Ca să nu mai vorbim de șoferii agitați și mult prea neatenți în diverse situații.

Consider că este obligația autorităților locale să supravegheze în mod direct și nemijlocit acest program astfel încât elevii și chiar și dascălii lor să fie feriți de posibile incidente nedorite. Având în vedere aceste aspecte, solicit Inspectoratelor Școlare Județene și Consiliilor Județene să asigure transport autorizat pentru elevi pe tot parcursul acestui program. Fac acest apel întrucât în situații similare au avut loc accidente teribile! Vă amintesc de tragedia petrecută în urmă cu doar o lună de zile la Turnu Măgurele, când patru eleve care mergeau la olimpiada de matematică, au ajuns la spital în stare gravă, după ce mașina în care se aflau a intrat în copac. La volan era bunicul uneia dintre fete, care a și decedat pe loc.

Cred că în fața unei asemenea realități, autoritatea județeană cât și Ministerul de resort nu mai trebuie să stea pe gânduri și să aloce de urgență fondurile necesare pentru deplasarea copiilor în condiții de siguranță maximă. Decizia privind finanțarea transportului elevilor în cadrul programului Școala Altfel ar trebui stabilit în prealabil de Consiliul Județean și de Inspectoratul Școlar Județean, astfel încât fiecare școală să știe că dispune de transport autorizat.

Școala Altfel nu ar trebui să fie diferită când vine vorba de transportul în siguranță al copiilor. Sunt de acord cu programele diversificate pentru formarea elevilor noștri, dar implicarea autorităților nu trebuie să fie una formală, ci responsabilitatea să meargă până la capăt”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului Cornel Itu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER