Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Proiecție de film mâine seară, în aer liber, în curtea CNAM Dej

Publicat acum

pe

Film Festival usturoi (2)

Dejenii sunt invitați să participe mâine seară la o proiecție de film în aer liber, ca parte a unui proiect inedit desfășurat de elevi ai Colegiului Național ”Andrei Mureșan” Dej.

În luna decembrie a anului trecut, şase elevi de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Dej şi-au propus să pună la punct un proiect original şi inedit în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, şi anume organizarea unui festival de film. Astfel s-a născut „DFF – Dej Film Festival” şi odată cu el echipa AERIS.

AERIS este un grup format din șase elevi, din clasele a XI-a B şi a XI-a D ( Văsa Adela, Cornea Teodora, Rebrean Rareş, Pura Mihai, Bob Andreea şi Văscu Tamara), elevi cu iniţiativă ce urmăresc să organizeze cât mai multe proiecte interesante şi inedite. Proiectul ”DFF” este coordonat de profesorii Pintican Beniamin, Mureşanu Teodora şi Tomşa Gelu.

Festivalul de film este organizat pentru elevii colegiului şi constă în proiecţia de filme de toate genurile în laboratoarele şcolii (filme artistice, documentare, drame, comedii, animaţii) şi promovarea în special a filmului românesc, încercând să dezvolte interesul tinerilor pentru filmele produse pe plaiurile noastre. De asemenea, se urmăreşte promovarea altor feţe ale cinematografiei, nu doar a celor mai cunoscute filme din industrie.

Pentru ca elevii să înţeleagă mai bine noţiunea de cinematografie, să primească cât mai multe informaţii despre film în general şi chiar şi despre facultatea de film din Cluj, echipa AERIS – prin elevele Tamara Văscu şi Bob Andreea – a purtat un dialog extrem de interesant cu Ion Indolean (critic de film şi film-maker din Cluj) şi Roxana Filip, şi de asemenea cu Mădălina Pojoga şi Alessia Cremenescu (studente la facultatea din Cluj-Napoca).

În cadrul festivalului se organizează şi un concurs de scurtmetraje, scrise, filmate şi regizate de elevii colegiului (atât din clasele de gimnaziu, cât şi din clasele de liceu). Tamara Văscu, coordonatoarea concursului, îi ajută pe elevii participanţi cu sfaturi şi informaţii despre film pe care, la rândul ei, le-a primit participând la cursuri şi workshopuri de regie.

Un alt punct important al festivalului este proiecţia în aer liber, organizată de către echipa AERIS pentru elevii colegiului şi prietenii lor, cu ajutorul ONG-ului „Cinemobilul”. Proiecţia va avea loc joi, de la ora 19:30, în curtea şcolii, şi se va prezenta filmul românesc „Usturoi” a lui Lucacino Alexander.  Intrarea va fi liberă.

”AERIS Team coordonează şi doreşte să mulţumească unei echipe de aproximativ 60 de voluntari, care îi ajută cu  logistica sălilor, intrarea organizată la filme şi cu partea tehnică. Intrarea în săli a fost atent gestionată și organizată, prin liste de prezență, iar organizatorii se mândresc cu un număr de 460 de spectatori, doar în primele 3 zile”, ne-au transmis organizatorii.

*Afișe realizate de Mihai Pura

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER