Conectează-te cu noi

Politic

Itu: ”Reforma fiscală va genera o creștere a calității vieții cetățeanului de rând”

Publicat acum

pe

deputat

Deputatul dejean Cornel Itu crede că prin adoptarea noului Cod fiscal și a Codului de procedură fiscală s-a făcut dreptate până la capăt.

”Stabilitatea economică, rezultat al guvernării Ponta, îi permite României mult așteptata relaxare fiscală. Adoptarea noului Cod fiscal și a Codului de procedură fiscală, în ședința de plen de miercuri, 24 iunie 2015,  a Camerei Deputaților, reprezintă concretizarea promisiunii făcute de USL românilor, aceea de a face dreptate până la capăt.

Măsurile de reducere a taxelor, conținute de noul Cod, urmăresc strategia fiscal bugetară a Guvernului, care are printre cele mai importante obiective reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului intern şi stimularea creşterii economice.

Principalele modificări aduse de Codul fiscal sunt:  reducerea cotei standard de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2016, fapt care aduce România de la unul din statele cu cota TVA cea mai ridicată din UE, în rândul celor cu cota cea mai scăzută; eliminarea accizei de 7 eurocenţi pentru carburanţi, care va limita cu siguranță fenomenul aprovizionării cu combustibili din țările vecine; eliminarea impozitului pe construcţii speciale, reducerea impozitului pe dividende la 5%, începând cu 1 ianuarie 2016 și scăderea cotei unice de impozitare de la 16% la 14%, începând cu ianuarie 2019.

Totodată, noul Cod de procedură fiscală va avea un impact pozitiv asupra mediului concurențial și asupra domeniului ajutoarelor de stat, asupra mediului de afaceri, precum și asupra cetățenilor, văzuți din perspectiva contribuabilului.

Simplificarea fiscalității, relaxarea fiscală aduse de cele două coduri, eliminarea disfuncţionalităţilor şi stabilirea coordonatelor pentru un cadru legal modern şi coerent asigură garantarea standardelor europene la nivelul economiei românești, aducând un impuls pozitiv mediului economic. În plan social, reforma fiscală va genera o creștere a calității vieții cetățeanului de rând, iar aceasta este, în opinia mea, cea mai mare îndatorire pe care o avem față de cei care ne-au ales să îi reprezentăm în Parlamentul României”, afirmă Cornel Itu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER