Conectează-te cu noi

Administraţie

Joi e grevă GENERALĂ la Primăria Dej. ”Am fost amăgiți cu promisiuni”

Publicat acum

pe

greva Primaria Dej Sindicat edilica (4)

Sindicaliștii din cadrul Primăriei Dej vor declanșa o grevă generală joi, 30 aprilie, de dimineață de la ora 8 și până după-amiază la ora 16.

Așa cum Dej24.ro va anunțat în exclusivitate încă de la începutul lunii martie, sindicaliștii din administrația publică din întreaga țară vor declanșa o grevă generală, nemulțumiți fiind că revendicările lor nu au fost băgate în seamă. Sindicaliștii din cadrul Primăriei Dej au anunțat încă de atunci, prin vocea președintelui Sindicatului Edilica Dej, Daniel Ceașcai, că și ei aderă la protest.

”Fiecare sindicat trebuie să aibă jumătate plus unu din numărul membrilor de sindicat, pentru ca acel sindicat să se declare în grevă. Dacă sindicatul e reprezentativ la nivel de unitate, atunci se consideră unitatea în grevă. Noi suntem un sindicat reprezentativ al Primăriei Dej, în momentul în care se declarată grevă a sindicatului Edilica se consideră în grevă Primăria Dej”, declara pentru Dej24.ro, în 12 martie, Daniel Ceașcai.

Cum revendicările lor nu au fost luate în seamă, sindicaliștii din întreaga țară vor intra în grevă generală joi, 30 aprilie, între orele 8 și 16.

”Vă facem cunoscută GREVA GENERALĂ de 1 zi declanşată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Publică Locală (F.N.S.A.P.L.), la care suntem afiliaţi şi noi.

După înaintarea unei liste de revendicări Ministerului Administraţiei şi Internelor, Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Guvernului României, Preşedinţiei României şi Federaţiei Autorităţilor Locale din România, încă din Decembrie 2014, şi datorită refuzului de a parcurge procedura concilierii conflictului de muncă declanşat şi înregistrat, conform legii la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, F.N.S.A. a hotărât declanşarea acţiunilor de protest ce presupun întreruperea activităţii în instituţiile administraţiei publice locale (primării şi consilii judeţene).

Constatăm că după trei ani de guvernare, am fost amăgiţi cu promisiuni, aşa cum s-a întâmplat şi în campania electorală din 2012, când actualii guvernanţi au câştigat alegerile cu voturile noastre, promiţând că vor modifica legislaţia prin care Guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din România au construit de la Revoluţia din 1989 încoace. Am mai fost păcăliţi şi cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014 de către clasa politică aflată la guvernare.

Toate aceste motive au generat foarte mari nemulţumiri în rândul salariaţilor din administraţia publică locală şi ne-au determinat să recurgem la acţiuni de protest extreme, în primă fază greva de avertisment ce a avut loc în 20.02.2015, după care declanşarea grevei generale de o zi în administraţia publică locală”, arată Daniel Ceașcai, președintele Sindicatului Edilica Dej.

Revendicările minimale ale sindicaliştilor fac referire la:

1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Citește și: EXCLUSIV. Grevă generală la Primăria Dej. Sindicaliștii adună semnături pentru acțiunea din aprilie

Grevă de avertisment la Primăria Dej! O parte dintre angajați și-au întrerupt activitatea – FOTO/VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER