Social-Cultură
La făcut de silvoiță în Chiuiești. Rețetă tradițională și 100% naturală – FOTO

Publicat acum
10 anipe
de
Dorin CocișLocuitorii din comuna Chiuiești păstrează tradiția și prepară mâncăruri delicioase inspirate după rețete tradiționale românești.
Vă mai amintiți gustul ei? Este delicioasă, 100% naturală făcută din prune și fiartă în căldare.
100% naturală, silvoița sau lictarul este o dulceață păstoasă făcută din prune, fierte în ceaun sau căldare. De regulă se consumă în zilele de post.
Rețeta după care se face silvoița este cea mai simplă. Avem nevoie doar de prune.
Se spală bine prunele, se scot sâmburii, se pune în căldarea de cupru curată și se fierbe, iar în timp ce fierbe se amestecă… și se fierbe, se mai adaugă prune și se tot fierbe… Se fierbe cam 7-9 ore toată compoziția. Pentru a vedea dacă este gata, se ia o lingură de silvoiță și se lasă să se răcească, pe urmă se întorce în jos. Dacă nu curge silvoița înseamnă că este gata. Răbdarea cu care te înarmezi atunci când prepari acest produs te va determina să „te lingi pe degete” la propriu atunci când îl consumi.
Sursă FOTO - Centrul Turistic Chiuești
Citește și:
Stație de autobuz din Dej, distrusă de o mașină scăpată de sub control. Șoferul de 18 ani și alte două tinere, la spital – FOTO
”Ștafeta Veteranilor” a ajuns la Dej. Este onorat sacrificiul eroilor care au plătit prețul suprem pentru țară – FOTO
”Lecție” despre droguri, direct de la un fost consumator din Dej. Sute de elevi, prezenți – FOTO