Social-Cultură
La făcut de silvoiță în Chiuiești. Rețetă tradițională și 100% naturală – FOTO
Publicat acum
9 anipe
de
Dorin CocișLocuitorii din comuna Chiuiești păstrează tradiția și prepară mâncăruri delicioase inspirate după rețete tradiționale românești.
Vă mai amintiți gustul ei? Este delicioasă, 100% naturală făcută din prune și fiartă în căldare.
100% naturală, silvoița sau lictarul este o dulceață păstoasă făcută din prune, fierte în ceaun sau căldare. De regulă se consumă în zilele de post.
Rețeta după care se face silvoița este cea mai simplă. Avem nevoie doar de prune.
Se spală bine prunele, se scot sâmburii, se pune în căldarea de cupru curată și se fierbe, iar în timp ce fierbe se amestecă… și se fierbe, se mai adaugă prune și se tot fierbe… Se fierbe cam 7-9 ore toată compoziția. Pentru a vedea dacă este gata, se ia o lingură de silvoiță și se lasă să se răcească, pe urmă se întorce în jos. Dacă nu curge silvoița înseamnă că este gata. Răbdarea cu care te înarmezi atunci când prepari acest produs te va determina să „te lingi pe degete” la propriu atunci când îl consumi.
Sursă FOTO - Centrul Turistic Chiuești