Conectează-te cu noi

Naţional

Lăptișorul de matcă, aliatul de încredere în tratarea afecțiunilor reumatologice

Publicat acum

pe

loading...

Conform unui studiu britanic derulat în anul 1960 de către doctorii Barton-Wright și W.A. Elliott din cadrul Clinicii de Reumatologie a Spitalului St. Alfege din Londra, atât veninul albinelor cât și unele produse ale acestora au o întreagă serie de beneficii asupra sistemului osteo-articular. Durerile provocate de unele afecțiuni pot ajunge să fie insuportabile pentru persoană în cauza, iar mobilitatea acesteia este pierdută parțial sau total.

Ne dorim o sănătate de fier, însă cum ne putem asigura de acest lucru? Unele afecțiuni apar în viată noastră pe nepusă masă, uneori le diagnosticăm prea târziu, iar alteori deși le diagnosticăm, suntem nevoiți să trăim cu ele, cum este în cazul afecțiunilor reumatologice. Un real ajutor în prevenirea și tratarea acestora îl oferă produsele apicole, care sunt văzute drept un remediu natural ce susține buna funcționare a întregului organism.

Sistemul osteo-articular este văzut drept un ansamblu de structuri vii și solide, conectate între ele prin articulații și țesuturi specifice și asigură organismului protecție și mobilitate. În ceea ce privește ansamblul complex, vorbim aici despre oase (craniu, coloana vertebrală, stern, coaste etc), cartilaje, articulații și ligamente. Afecțiunile care pot apărea la nivelul sistemului osteo-articular sunt diverse și, deși în trecut acestea erau asociate cu vârstă și se instalau doar la persoanele în etate, în prezent tot mai mulți tineri dezvoltă astfel de afecțiuni.

Atât afecțiunile acute, cât și cele cronice afectează aparatul locomotor și articulațiile, dovadă o fac statisticile care arată faptul că circa 85% din persoanele de peste 70 de ani suferă de reumatism, circa 3% din populația lumii suferă de poliartrită reumatoidă, iar aproximativ 15% dintre tinerii cu vârstă între 12 și 16 ani se confruntă cu spondiloză. Afecțiunile reumatologice nu sunt, așadar, un apanaj al vârstei a treia, acestea putând apărea încă din copilărie.

De multe ori persoanele diagnosticate nu au prea multe soluții pentru tratare, recomandate fiind antiinflamatoarele și ședințele de kinetoterapie.

 Care produse sunt eficiente în prevenirea afecțiunilor și în ameliorarea simptomelor și cum ne pot ajută?

De cele mai multe ori, bolnavii de artrite și alte afecțiuni reumatologice au dificultăți în a reține în organism acidul pantotenic. Inițial s-a recurs la injecții cu lăptișor de matcă pur, întrucât acesta este cea mai naturală și bogată sursă de acid pantotenic. Deoarece injectarea zilnică putea fi incomodă pentru pacienți, s-a adoptat ulterior tratamentul oral, tratament care s-a dovedit a fi la fel de eficient că cel injectabil.

Care sunt rezultatele tratamentului cu produse apicole?

Elimină durerile și redă mobilitatea articulară

Durerile articulare pot reprezenta un real disconfort, unii pacienți pot ajunge chiar până la imobilizarea la pat. Administrat zilnic, pe termen lung ajunge să amelioreze și să elimine chiar durerile, cât și să redea mobilitatea articulară.

Stopează semnalele emise de către organism în cazul bolilor autoimune, precum artrită reumatoidă

Tratamentul este eficient, de asemenea, și în cazul bolilor autoimune, caz în care ajută la stoparea semnalelor pe care organismul le transmite în mod eronat, de generare a unor inflamații. În cazul artritei reumatoide nu există o inflamație, o afecțiune care necesită reparată, organismul își atacă propriile țesuturi, distrugând în timp articulațiile. Prevenirea acestor inflamații este vitală, iar tratamentul cu lăptișor joacă un rol extrem de important în menținerea imunității optime și în protejarea organismului.

Ameliorează durerile de spate

Unul dintre efectele de top ale acestui tratament este că ameliorează o serie largă de dureri de spate, precum durerile provocate de hernia de disc, lombosciatică sau sciatică. Acest fapt se datorează acțiunii simultane pe direcții diferite prin oxigenarea sângelui. În acest fel este accelerată vindecarea mușchilor sau a ligamentelor afectate, iar musculatura tensionată este complet relaxată.

Previne apariția osteoporozei și ajută la tratarea ei

Produsele albinelor au un rol important în absorbția intestinală a calciului, iar în acest fel poate fi prevenită și chiar tratată osteoporoză. Pentru efecte pozitive însă, se recomandă pe lângă tratamentul zilnic și plante medicinale sau alimente bogate în calciu, cum ar fi lactatele sau smochinele, cât și cu remedii naturale pe baza de vitamina D. Capacitatea corpului de absorbție a calciului este amplificată, vitamina D având un real ajutor la depozitatarea acestuia în oase.

Adoptând un regim alimentar cât mai sănătos, dacă este cu putință vegetarian și administrând zilnic lăptișorul de matcă, simptomele artritelor pot fi diminuate aproape în totalitate.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER