Conectează-te cu noi

Naţional

Cele mai importante moduri în care îți poți stimula copilul să învețe încă din clasa a 5-a

Publicat acum

pe

loading...

Majoritatea elevilor buni nu se nasc asa, ci devin. Da, personalitatea individuala joaca un rol important in disponibilitatea de a invata si in educatia generala a copilului atunci cand vine vorba de scolarizare si invatare, dar majoritatea copiilor care sunt elevi buni la un moment dat au trebuit sa devina asa cu munca si studiu.

Mai important, orice elev care poseda aptitudinea de baza si primeste motivatia potrivita, poate deveni un bun elev. Acest drum poate incepe inca de cand copilul primeste primele manuale clasa 5.

Una dintre cele mai mari greseli pe care profesorii si parintii le pot face atunci cand vine vorba de dezvoltarea elevilor, este sa se limiteze la ceea ce invata in clasa. In timp ce sala de clasa va fi probabil principala sursa de instruire, cresterea intelectuala, sociala si academica ar trebui sa se extinda in afara zidurilor salii de clasa – daca vrei sa sporesti cu adevarat dorinta si capacitatea unui copil de a invata.

Urmatoarele sunt sfaturi si strategii dovedite care iti vor motiva copilul sa invete. Aplica-le corect si vei vedea cum copilul descopera bucuria invatarii.

1. Dezvolta o atmosfera placuta de invatare

Unii oameni ar argumenta ca lectura si invatatul sunt cheia succesului in viata. Cu siguranta, am argumenta ca o lectura minima este o cheie a succesului in invatare. Copiii care dezvolta dragostea pentru lectura, dezvolta dragostea pentru invatare. Copiii care se lupta cu lectura, se lupta cu invatarea.

Citirea nu numai ca ii ajuta pe copii sa isi dezvolte un vocabular mult mai bogat, ci ii ajuta sa invete cum sa proceseze concepte si comunicare formala. Si abilitatile dobandite din lectura depasesc cu mult performanta sporita la orele de arta lingvistica. Studentii care citesc bine, experimenteaza o capacitate sporita de a invata la toate materiile – inclusiv materii tehnice, cum ar fi matematica si stiintele naturii. Deci atunci cand ai primit setul de manuale scolare clasa 5, este recomandat sa faci in casa o atmosfera placuta pentru citit si invatare.

Ajuta-ti copilul sa-si dezvolte abilitatile de citire si dragostea pentru lectura, cu un mediu potrivit. Citeste-i frecvent copilului cu voce tare, inca de cand este mic. Aloca un timp pentru citit in familie in care toata lumea sa se concentreze pe citit timp de 20 de minute pe zi. Prin propriul exemplu in acest sens si prin umplerea salii de clasa si / sau casei cu materiale de lectura (romane, postere, ziare, reviste etc.) vei crea o atmosfera potivita, care va demonstra copilului ca lectura este importanta.

O astfel de atmosfera este perfecta pentru a dezvolta pasiunea pentru citit si pentru a face cititul distactiv, nu frustrant. Daca un copil decide ca lectura este plictisitoare sau frustranta, nu va dori sa citeasca si capacitatea sa de a invata va fi diminuata. Lasa copiii sa isi aleaga propriile carti pentru a le citi, ajuta-i sa citeasca si creaza activitati care sa faca cititul distractiv.

2. Lasa copilul sa detina controlul atunci cand invata

Cand vine vorba de educatie, tot ce experimenteaza unii copii este controlul. Cand un copil se simte controlat sau scapat de sub control atunci cand vine vorba de educatia sa, de multe ori se retrage si invata superficial. Este important sa ii ghidezi pe copii prin procesul de invatare, dar este la fel de important sa le permiti copiilor sa controleze propria experienta de invatare. Indiferent daca sunt acasa sau in clasa, ofera copiilor posibilitatea de a avea un aport direct in procesul lor de invatare. O modalitate buna de a face acest lucru este de a oferi copiilor optiuni. De exemplu, atunci cand il pui pe elev sa scrie, permite-i sa isi aleaga subiectul despre care sa scrie.

De asemenea, iti recomandam sa permiti copiilor sa isi aleaga propriile activitati extrascolare. Cu cat copilul poate controla mai mult ceea ce face, in ceea ce priveste mediul, activitatile si stilul sau de invatare, cu atat un copil va deveni mai implicat si motivat sa invete.

Deci imediat ce primesti setul de manuale clasa a 5 a, poti incepe cu incredere sa aplici aceste tehnici si vei descoperi rezultate pozitive in cel mai scurt timp. Un copil care incepe sa invete inca din clasa a 5-a, va fi un elev bun si in urmatorii ani de studiu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER