Conectează-te cu noi

Sport

Latino Angles Dej a obținut rezultate excelente la Cupa Mulbach – FOTO

Publicat acum

pe

dans Latino Angles (3)

Clubul de Dans Sportiv Latino Angles din Dej a obținut rezultate excepționale la Concursul Național de Dans Sportiv Cupa Mulbach de la Sebeș.

La această competiție au participat peste 300 perechi din țară, sportivii dejeni antrenați de Alexandru Miheștean și Vlad Pîslariu, calificându-se cu toții în finalele categoriilor la care au participat.

La secțiunea Open Basic Standard 12-15 ani:

–          Mironescu Cezar și Sonia Maria Stelea- locul I

–          Pop Raul Stefan – Cozmuta Andreea Dariana- locul IV

La secțiunea Hoby 6-11 ani

–          Buburuz Stefan Florin – Oros Daria Maria- locul I

–          Mathe Florin – Lechintan Mara- locul IV

La secțiunea E 12-13 ani

–          Szokacs Emanuel Rares – Mathe Ioana- locul II

–          Kis Andrei Robert – Suciu Adriana Romana- locul V

La secțiunea E 6-11 ani

–          Pop Bogdan Ioan – Rafa Madalina Diana- locul IV

–          Szabo Gabriel Lucian – Fort Alexandra Maria- locul VII

La secțiunea Open Basic Latino 12-15 ani

–          Mironescu Cezar – Stelea Sonia Maria- locul VI

La secțiunea D 12-15 ani

–          Pop Raul Stefan – Cozmuta Andreea Dariana- locul VI

Luna aceasta se va desfășura cea de-a 18 ediție a Concursului Mondial din Italia la Alassio, unde Cezar și Sonia vor participa la 4 competiții desfășurate pe parcursul a 3 zile.

Dansul sportiv are două mari secţiuni, ce diferă radical între ele: Standard sau secțiunea europeană şi Latino, secțiunea cu puternice influențe latino-americane. Fiecare înseamnă cinci probe diferite, dar la fel de fascinante precum o clipă de păcat dulce, ruptă din bucuria vieţii. Sportivii le practică iniţial pe toate, dar spre apogeul carierei se specializează într-o secțiune anume, în funcție de temperamentul fiecăruia.

La Standard cuvântul de ordine este eleganţa. Costume impecabile la băieți, rochii vaporoase pentru fete, graţie totală la amândoi. Mişcările precise şi ritmul fermecător croşetează poveşti unice în mica eternitate cât durează o probă. Se spune că băiatul duce greul şi pune în valoare fata după care se uită fascinaţi spectatorii, într-o fantezie cuceritoare. Cuplul nu poate schimba niciun cuvânt şi doar mâinile băiatului vorbesc cu fata, îi spun decis și precis cum să se mişte, în timp ce pașii lor se împletesc armonios, printre răsuflări amestecate. Avem parte de vals lent, o frescă a sensibilităţii. Trecem prin tangoul senzual şi duios, care venerează iubirea şi jeleşte despărţirea. Vine apoi valsul vienez, cu aerul său maiestuos și aristocratic; urmează slow fox-ul cu palpitaţii precise ca o romanţă nemuritoare, pentru a încheia cu quick step, unde senzaţia de plutire rapidă e atât de copleşitoare că ascunde perfect munca uriaşă a sportivilor.

La sectiunea Latino priveşti cum dansatorii își execută coregrafiile pentru care consumă, zâmbind, calorii peste calorii. Nu te mai saturi de ei! Vedem samba, cu origini de pe plajele însorite braziliene, cu muzica energică şi mişcările ample ale şoldurilor. Soseşte cha-cha-cha-ul de pe meleaguri cubaneze, cu beţia sacadată a ritmurilor, concurat de rumba cea feministă într-o înlănțuire de pasiuni și dorințe sau declarații de dragoste nemărturisite. Passo doble, cu origini hispano-franceze, provoacă spiritul, încarcă creierul cu emoţie, te umple de adrenalină, te transpune într-o altă stare, chiar poate și într-o altă dimensiune spațio-temporală. La final, jive-ul vine ca o pedeapsă plăcută şi benefică precum o înviorare de dimineaţă, cu un efort maxim făcut la dublu, de multe ori și ca o eliberare a presiunilor din timpul unui concurs.

Cea mai simplă şi frumoasă invenție, Dansul, este tot ce a născocit omul mai minunat în căutarea nemuririi. Dansul e parte din noi, din simplitatea noastră trecătoare. E cea mai frumoasă poză a omenescului care, însă, pe alocuri se împletește cu divinul în tot ceea ce înseamnă perfecțiune sau pur și simplu în sau din dorința de a atinge această perfecțiune și de a te înălța spiritual.

Aceste trăiri, sentimente, emoții, bucurii, realizări, depășesc de fiecare dată dezamăgirile sau unele nemulțumiri ce pot apărea pe parcursul practicării acestui sport ce se împletește armonios cu arta.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER