Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej, în straie de sărbătoare – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Astăzi, cu începere de la ora 11, a debutat cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej.

La deschiderea manifestărilor grupate sub genericul <<Zilele Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej>> au răspuns ”prezent” mai multe oficialități locale, în frunte cu primarul Morar Costan, viceprimarul Teodora Muncelean, consilieri locali, cadre didactice, foști directori ai liceului, invitați și bineînțeles elevi.

În prima zi aniversară, manifestările de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” au debutat cu un scurt discurs susținut de directorul școlii, prof. Dorina Gherman și au continuat cu mesajul primarului Morar Costan. Ulterior, a fost prezentată oferta educațională pentru anul școlar 2019-2020 și s-au ”contabilizat” rezultatele obținute de elevi la concursuri, olimpiade și competiții sportive.

Evenimentul a continuat la statuia patronului spiritual al Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, unde protopopul Ioan Buftea a oficiat un scurt Te Deum, prof. Alexandrina Alămșan a vorbit despre viața revoluționarului pașoptist Alexandru Papiu Ilarian și în final s-au depus coroane la bustul istoricului – situat în fața instituției de învățământ dejene.

Ulterior, la ora 12 a fost programată activitatea ”Bilingvul în sărbătoare” – o prezentare publică a produsului final al probei anticipate de bacalaureat cu mențiune bilingvă francofonă – și concursul de matematică al liceelor partenere cu Universitatea Tehnică Cluj. Prima zi de sărbătoare s-a încheiat cu ”ENO – Tree Planting Day”.

Mâine dimineață, cu începere de la ora 9, este programată ”Ziua porților deschise”. Conducerea liceului anunță că vor fi prezentate filialele și specializările prin diferite activități speficice și se va desfășura concursul de matematică ”Leon Birnbaum” – online. Ultima activitate se intitulează ”Să cunoaștem patrimoniul cultural – proiecte colaborative online”, iar apoi – de la ora 13 – va avea loc întâlnirea de 10 ani a promoției 2009.

La mulți ani, LAPI Dej!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER