Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej, în straie de sărbătoare – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Zilele Liceului Alexandru Papiu Ilarian (49)

În cadrul unui amplu program cultural-artistic, Liceul Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian” din Dej, şi-a sărbătorit cei 53 de ani de existenţă.

Înfiinţat în anul 1962, Liceul “Alexandru Papiu Ilarian” este recunoscut pentru calitatea dascălilor săi, pentru buna pregătire a elevilor, pentru teatrul francofon şi nu în ultimul rând pentru perfomanţele sportive. Liceul se mândreşte cu Centrul de excelenţă în volei, un procent de promovabilitate al examenului de bacalaureat de peste 96%, dar şi cu numeroase premii la olimpiadele școlare. Începând cu anul 2010, “Alexandru Papiu Ilarian” face parte din reţeaua de licee care susţin examenul de bacalaureat cu menţiune bilingvă francofonă. Cadrul este unul ideal atât pentru elevi, cât și pentru profesori: liceul arată excepțional, fiind modernizat în urmă cu câțiva ani, iar activitatea culturală este una extrem de bogată, atât pe planul școlar, cât și pe cel extrașcolar.

La deschiderea manifestărilor grupate sub genericul ”Zilele Liceului Teoretic Alexandru Papiu Ilarian”, au răspuns ”prezent” primarul Morar Costan, deputatul Cornel Itu, consilierul județean Vasile Sălătioan, comisar șef Mariana Ilieș, comandantul Poliției Municipiului Dej, preotul protopop Ionuț Buftea, ec. Radu Găvrilă, președintele ASTRA Dej, precum și numeroși consilieri locali, cadre didactice și elevi ai școlii.

În prima zi aniversară, manifestările de la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” au debutat cu prezentarea ofertelor educaționale pentru anul școlar 2015-2016 (prezentările au fost susținute de prof. Dorina – Emilia Gherman, directorul instituției de învățământ și de prof. Arman Dimitriu, directorul adjunct) și au continuat cu un moment solemn la statuia patronului spiritual al Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”. Preotul protopop Ionuț Buftea a oficiat un Te Deum, iar prof. Valeria Huza a vorbit apoi despre viața lui Alexandru Papiu Ilarian. Deputatul Cornel Itu, consilierul județean Vasile Sălătioan, primarul Morar Costan, ec. Radu Găvrilă din partea ASTRA Dej și directorul școlii, Dorina Gherman au depus coroane la bustul lui Papiu.

Programul de azi a mai cuprins un spectacol susținut de trupa ”Caracteres” a Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” în sala de festivități (piesa ”Dans la vitrine”, prof. coordonator Ligia Clinciu și prof. Olimpia Buhățel) și activități de team builiding pe baza sportivă – CSS. Ce manifestări vor avea loc mâine găsiți AICI.

O GALERIE FOTO de la manifestările de azi puteți vedea pe pagina de facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER