Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Ziua Eroilor a fost marcată astăzi și la Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ziua Eroilor Dej 2015

Primăria Municipiului Dej în colaborare cu Garnizoana Dej a organizat astăzi manifestări dedicate Zilei Eroilor.

Evenimentul a debutat astăzi, cu începere de la ora 12:00, la Monumentul Eroilor din cimitirul Dealul Florilor cu un serviciu religios de pomenire a eroilor neamului. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu preotul protopop Ioan Buftea.

Manifestările au continuat cu depuneri de coroane și jerbe de flori, iar ulterior a defilat Garda de Onoare.

Oficialitățile s-au deplasat apoi în Piața 16 Februarie, unde de asemenea au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor căzuți în Revoluția din Decembrie 1989.

Nu au fost uitați eroii căzuți în teatrul de operații din Afganistan, astfel încât astăzi, de Ziua Eroilor, în cimitirul Mulatău, s-au depus mai multe coroane de flori la mormântul eroului mr. Vasile Unguraș, care a decedat în luna aprilie 2009. Conform Ministerului Apărării Naționale, acesta conducea o misiune de patrulare, formată din patru autovehicule Humvee, din cadrul Batalionului 21 Manevră, pe autostrada A1, Kandahar – Kabul.

La 20 de km nord-est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, iar în urma deflagrației, ofițerul și-a pierdut viața și alți patru militari au fost răniți.

La evenimentele prilejuite de această ocazie au participat mai multe oficialități locale, între care primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, deputatul Cornel Itu, consilierul județean Vasile Sălătioan, comandantul Poliției Municipiului Dej, comisar șef Mariana Ilieș, comandantul Garnizoanei Dej, colonel inginer Viorel Bolunduț,  mai mulți consilieri locali, dar și reprezentanți ai mai multor partide politice, instituții publice sau de învătământ din Dej.

Mai multe fotografii puteți vedea pe pagina de facebook Dej24.ro.


Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER