Conectează-te cu noi

Eveniment

Localnicii din Mica, hotărâți să blocheze drumul. Casele le sunt distruse de traficul mașinilor de mare tonaj

Publicat acum

pe

La finalul lunii octombrie traficul pe podul din Dej a fost interzis vehiculelor mai grele de 7 tone și jumătate, pentru lucrări la structura de rezistență a podului. De atunci, toate mașinile de mare tonaj, care înainte circulau spre Baia Mare și Bistrița prin Dej, trec acum prin comuna Mica, prin fața caselor a sute de oameni.

Localnicii din comuna Mica au ajuns la capătul răbdării și cer imediat soluții pentru a nu ajunge să își vadă viețile distruse. Aceştia se plâng că în ultima lună pereții au început să se crape și stau cu frica în sân, că oricând s-ar putea întâmpla o nenorocire, mai ales că au apărut fisuri și în interior.

”Deci fisurile aici în casă au început în ultima lună, de când este traficul deviat prin comuna noastră. Până atunci nu am avut așa ceva”.
“De când umblă tirurile astea pe aici, a crăpat pe lângă geamuri, termopanul de la ușă s-o lăsat în jos de nu stă închis. Portița de la drum nu mai sta încuiată că s-au depărtat stâlpii.”
“Din cauza mașinilor grele, casa, fundația de jos, uitați aici s-o rupt, se crapă și în continuare crapă tot, tot, tot”, au declarat câţiva localnici pentru Știrile ProTV. 

Autoritățile încă nu știu cât vor mai dura lucrările, spre disperarea oamenilor, care trimit zilnic cereri și plângeri la primăria din comuna Mica, în speranța că situația se va rezolva.

Primarul comunei, Tiberiu Zelencz spune că oamenii sunt terorizați de acest sector de drum. Acesta aşteaptă ca autorităţile să ia urgent deciziile corecte. ”Este o teroare la noi în comună, crapă casele oamenilor, vedeți și drumul este practic distrus și nu știm cât va dura acest lucru”, a declarat edilul.

Oamenii sunt hotărâți să blocheze drumul și să nu mai lase să înainteze niciun tir, dacă în zilele următoare nu vor primi un răspuns clar de la autorități.

Citește și:

Fisuri în podul peste Someș din Dej, traficul greu DEVIAT. Hotărârea a intrat deja în vigoare

Dej | Când ar putea fi reluat traficul greu pe podul peste Someș – FOTO

Primarul comunei Mica, NEMULȚUMIT de decizia CJSU Cluj: ”Îmi doresc din suflet ca aceste măsuri să nu afecteze rezistența caselor”

Traficul greu NU se va relua pe podul din Dej. Restricțiile de circulație vor fi prelungite

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER