Conectează-te cu noi

Administraţie

Locuitorii din Dej au participat la o dezbatere privind blocul V03, la sediul PNL – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

dezbatere PNL (6)

Viceprimarul municipiului Dej, Aurelian Mureșan s-a întâlnit, astăzi, cu cetățenii din oraș pentru a-i consulta cu privire la blocul V03.

Întâlnirea dintre viceprimar și cetățenii din Dej a avut loc în această după-amiază, cu începere de la ora 16, la sediul filialei locale a PNL. ”Constat că interesul pentru acest subiect (n.r. – blocul V03) este foarte mare. Trăim într-o democrație şi este normal ca pentru subiectele majore să inițiem dezbateri şi consultări publice cu locuitorii şi comercianții din zonă”, anunța pe 28 ianuarie, pentru Dej24.ro, viceprimarul Dejului.

Președintele PNL Dej, Aurelian Mureașan s-a ținut de cuvânt, iar astăzi, în cadrul unei consultări-dezbateri, s-a întâlnit cu dejenii care au vrut să aibă ceva de spus în privința blocului V03 de pe strada Crângului. ”Ce considerați că ar fi bine să se facă în locul blocului V03, după ce acesta va fi demolat”?, aceasta a fost întrebarea adresată de liberal dejenilor care au răspuns ”prezent” invitației de a participa la dezbatere.

Așa cum era de așteptat, părerile au fost împărțite. O parte dintre cetățeni au spus că sunt de acord cu ideea construirii unui supermarket – dar nu acolo, în locul V03, ci în altă zonă a orașului, de preferat la periferie -, iar cealaltă parte a propus diferite variante: să rămână bloc cu locuințe și să fie doar renovat, să se realizeze o piață voalată sau să se creeze un parc și locuri de joacă. ”Supermarket în locul blocului V03” nu a încântat aproape pe nimeni dintre cei prezenți, mai ales că cei care locuiesc în zonă s-au plâns de lipsa locurilor de parcare. De asemenea, conform oamenilor, micii întreprinzători ar avea de pierdut dacă un supermarket s-ar ”instala” în respectivul amplasament, afacerile lor având de suferit. Concluzia generală? V03 să se demoleze, dar terenul să rămână în proprietatea municipalității, urmând ca după demolare să se decidă ce se va realiza sau construi acolo.

Marius Mânzat, președintele Consiliului Județean Cluj, a subliniat de mai multe ori că ”nu trebuie să ne grăbim, să luăm acum o decizie pe care apoi să o regretăm”. Acesta chiar a sugerat realizarea unui concurs de proiecte și apoi luarea unei decizii, ”chiar dacă nu acum”, spunând că ”un an în plus, după 25 de ani în care nu s-a făcut nimic, nu mai contează atâta timp cât se va lua o decizie înțeleaptă”. ”Avem obligația să nu mai greșim. Ceea ce s-a întâmplat în trecut știm cu toții, nu mai are rost să mai repetăm. Acum este momentul să luăm cea mai bună decizie, dar nu noi, ci voi, dejenii”, a punctat și Aurelian Mureșan, explicând că viziunea ar trebui să fie pe termen mediu și lung, nu pe ”ciclu electoral de 4-5 ani, ca și până acum”.

Ideile celor doi au fost îmbrățișate atât de liberalii prezenți la sediul filialei locale, cât și de cei 25 de dejeni care și-au rupt din timpul lor pentru a-și spune punctul de vedere referitor la acest subiect.

Toate ideile cetățenilor au fost notate de viceprimarul Aurelian Mureșan și vor fi prezentate consilierilor locali din Dej, mâine, în cadrul ședinței de îndată.

Vă reamintim, tot astăzi, Biroul Politic al Partidului Naţional Liberal Dej a anunţat că, începând cu luna februarie, la sediul PNL de la parterul blocului UM, vor avea loc întâlniri permanente cu cetăţenii, de luni până vineri, de la orele 11-13 şi 17-19.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER