Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Locuitorii județului Cluj acordă o atenție tot mai mare problemelor de natură oftalmologică

Publicat acum

pe

ochi-oftalmologic

Sănătatea ochilor este fără îndoială un aspect deosebit de important, fapt pentru care în mod regulat trebuie să ne asigurăm ca îi acordam acesteia atenția cuvenită. Chiar dacă în general avem o atitudine destul de reticentă față de evaluarea periodică a sănătății, cert este faptul că un studiu realizat recent a scos la iveală faptul că locuitorii județului Cluj acordă o atenție tot mai mare problemelor de natură oftalmologică, cu toate că de foarte multe ori avem tendința de a ignora multe simptome care indică foarte clar o afecțiune a ochilor.

Statistic vorbind, locuitorii județului Cluj arată un interes mult mai mare pentru informarea cu privire la afecțiunile de natură oftalmologică, căutările pe cuvinte cheie precum oftalmologie, miopie, hipermetropie sau ambliopie s-au dublat în acest an față de 2015. La nivel de județ, cele mai multe căutări sunt realizate în orașul Cluj-Napoca cu un procent de 70,2%, respectiv în Turda cu un procent de 7,4% și Dej cu 4,3%. Din acest punct de vedere se poate observa clar faptul că miopia, hipermetropia sau  ambliopia (ochiul leneș) rămân unele dintre cele mai frecvente afecțiuni din sfera oftalmologiei.

“Afecțiunile oftalmologice sunt extrem de numeroase, însă este foarte important ca fiecare dintre noi să ne evaluăm în mod constant sănătatea ochilor pentru a evita agravarea unor afecțiuni care pot avea consecinte extrem de neplăcute. Este foarte adevarat că pacienții au astăzi posibilitatea de a se informa despre o afecțiune a ochilui din diverse surse, însă este indicat ca de fiecare dată să apelăm la medicul specialist în momentul în care ne confruntăm cu o problemă de sănătate, indiferent de natura ei. Îmbucurător însă este faptul că pacienții încep să arate un mai mare interes pentru tot ceea ce înseamnă sănătatea” a declarat Dr.Dimitriu Alexandru, medic al clinicii Optisan.

Un alt factor indirect care a dus la o creștere considerabilă a căutărilor pe internet pentru aceste afecțiuni de natură ofatlmologică se datorează și faptului că tot mai multe clinici oftalmologice dispun astăzi de site-uri de prezentare informative unde utilizatorii au posibilitatea de a obține numeroase detalii despre afecțiunile cu care se confruntă, precum și detalii despre cea mai bună metodă de tratament. În același timp însă, modernizarea acestor clinici reprezintă simultan un factor care încurajează un număr tot mai mare de pacienți să apeleze la specialiști atunci când se confruntă cu diverse probleme de natură medicală.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER