Conectează-te cu noi

Administraţie

Lucrări pe strada Unirii din Dej. Autoritățile au anunțat ce se realizează acum și ce urmează – FOTO

Publicat acum

pe

Primarul municipiului Dej, Morar Costan a anunțat că pe strada Unirii sunt în curs de execuție lucrări de modernizare a trotuarelor.

”Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă lucrurile își urmează cursul. 𝐋𝐮𝐜𝐫𝐚𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐢𝐧 𝐝𝐞𝐫𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐳𝐨𝐧𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐨𝐫𝐚𝐬, fie că vorbim despre modernizarea unor tronsoane de străzi sau cele de la unitățile de învățământ, sunt 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚𝐫𝐢 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐛𝐚𝐧𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐢 și 𝐧𝐮 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐫𝐢𝐬𝐜𝐚 𝐩𝐢𝐞𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐧𝐞𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐞𝐜𝐮𝐭𝐢𝐞 𝐬𝐢 𝐚 𝐜𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞. Este 𝐬𝐢 𝐜𝐚𝐳𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐫𝐢𝐢, unde iată că după 3 ani în care s-au elaborat și întocmit documentațiile pentru cererea de finanțare, apoi cele pentru contractarea banilor europeni, urmate de derularea procedurilor de licitație am ajuns la executarea efectivă a lucrărilor în teren. Acest proiect este parte a 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐌𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐔𝐫𝐛𝐚𝐧𝐚 𝐃𝐮𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚 𝐚 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐃𝐞𝐣, 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐦𝐢𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐂𝐎𝟐 𝐬𝐢 𝐚 𝐠𝐚𝐳𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐫𝐚.

Acum pe strada Unirii sunt în curs de execuție lucrările de modernizare a trotuarelor stânga-dreapta pe structura existentă. Materialele care rezultă în urma lucrărilor inclusiv pavajul vechi de la nivelul trotuarelor, vor fi duse la stația de reciclare pentru a putea fi procesate și refolosite ulterior.

După intervențiile pentru modernizarea trotuarelor, conform graficului de execuție urmează: plantarea de arbori în alveolele existente în trotuare, modernizare platforma carosabilă, modernizare stație de autobuz de capăt, cu structura acoperita și sistem de informare călători, introducere stație de autobuz la intersecția cu strada Petuniei, cu structura acoperită și sistem de informare a călătorilor, semaforizare intersecție Unirii – Dobrogeanu-Gherea.

Lucrările de pe strada Unirii se execută în cadrul proiectului ”Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană reprezentat de strada Unirii, strada Dobrogeanu Gherea, strada Ecaterina Teodoroiu, strada Avram Iancu, strada George Cosbuc, strada Regina Maria, strada Mircea cel Bătrân, strada Mărășești (între strada Mircea cel Bătrân și strada Gh. Șincai), strada Gheorghe Șincai, strada 1 Mai (între strada George Coșbuc și strada Ion Pop Reteganul), strada Crângului”, prin care și pe tronsoanele de străzi amintite se vor executa lucrările de

  • modernizare la nivelul platformei carosabile, trotuarelor și a aliniamentelor de vegetație
  • semaforizarea unor intersecțiilor
  • modernizarea stațiilor de autobuz
  • introducerea de piste de biciclete, inclusiv stații cu biciclete, acolo unde este posibil.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional – REGIO (2014-2020) și are 𝐨 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝟓 𝟑𝟖𝟎 𝟎𝟎𝟎 𝐞𝐮𝐫𝐨 la care Primăria Municipiului 𝐃𝐞𝐣 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐜𝐮 𝟐% 𝐝𝐢𝐧 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥.

Sunt bani europeni pe care i-am accesat pentru dezvoltarea municipiului și nu putem risca pierderea lor prin nerespectarea graficelor și cerințelor contractului de finanțare”, a anunțat edilul.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER