Conectează-te cu noi

Administraţie

Piața din Dej, deschisă doar marțea și vinerea. Câte puncte de vânzare sunt și cum sunt împărțite

Publicat acum

pe

Piața Agroalimentară din Dej va fi deschisă doar în zilele de marți și vineri. Acolo sunt disponibile 310 puncte de vânzare, anunță autoritățile locale.

Primăria Municipiului Dej a transmis câteva precizări referitoare la Piața Agroalimentară:

”Zilele de marți și vineri sunt zilele cunoscute atât de către comercianți cât și de către cumpărători ca fiind zilele tradiționale de piață la Dej. Cu toate că încă de la inaugurare, în anul 2014, piața agroalimentară, aflată în administrarea Primăriei Dej, este deschisă în fiecare săptămână de luni până vineri, cumpărătorii aleg mai ales zilele de marți și vineri pentru a se aproviziona cu produse agroalimentare din piață.

În repetate rânduri Primăria Dej a discutat cu producătorii care dețin certificat de producător și care comercializează produse agroalimentare în piața din Dej pentru ca aceștia să vină cu produsele în piața și în celelalte zile ale săptămânii, nu doar marțea și vinerea. Una dintre propunerile cu care Primăria Dej a venit spre producători a fost aceea de a fi scutiți de taxa de închiriere a tarabelor și punctelor de vânzare.

Din păcate producătorii care dețin și lucrează suprafețele agricole și/sau exploatații zootehnice sunt de părere că este greu de susținut această activitate de comerț și să fie prezenți cu produse în piață și în afara zilelor de marți și vineri, având și experiența numărului redus de cumpărători din restul zilelor din săptămână.

Un alt aspect adus în discuție de către producători a fost faptul că în localitățile urbane din zonă există un circuit al piețelor agroalimentare iar un producător local se deplasează pe parcursul unei săptămâni și în aceste localități nu doar în municipiul Dej, în funcție de așa- numitele zile de piața din localitățile respective.

În Piața Agroalimentară din Dej sunt disponibile 𝟑𝟏𝟎 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐧𝐳𝐚𝐫𝐞. În acest moment 𝟏𝟎𝟎 sunt folosite de 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 cu certificat de producător din 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐣 și 𝟕𝟗 sunt folosite de 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 cu certificat de producător din 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭𝐚-𝐍𝐚𝐬𝐚𝐮𝐝.

Vă reamintim că în luna martie, în urma evaluării gradului de risc la care poate fi expusă populația având în vedere caracteristicile și fluxul populației care în mod curent comercializează și/sau își face aprovizionarea din piața agroalimentară Dej, administrația locală, la nivelul Comitetului Local pentru Situații de Urgență a luat măsura închiderii pieței agroalimentare din Dej pentru a limita riscul de îmbolnăvire prin aglomerările de persoane în vederea combaterii răspândirii COVID-19.

Marți 14.04.2020 a fost redeschisă piața agroalimentară cu respectarea strictă a reglementărilor în vigoare.

𝐏𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚, pentru o cât mai bună gestionare a fluxului de populație, 𝐩𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐚𝐠𝐫𝐨𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐃𝐞𝐣 𝐫𝐚𝐦𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐚 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐢𝐧 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢 𝐬𝐢 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢.

Precizăm că în funcție de evoluția situației epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, de reglementările impuse de autorități, precum și de fluxul de cumpărători și comercianți înregistrat în această perioadă în piața agroalimentară din Dej, administrația locală va relua discuțiile cu producătorii pentru a identifica și a lua măsurile cele mai potrivite pentru siguranța noastră a tuturor. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER