Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Mai multe familii din Dej, condamnate să doarmă în frig! Firmele de instalații sunt în vacanță – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

familii-din-dej-fara-gaz-de-1-decembrie-5

Mai multe familii din Dej au rămas fără gaze după ce apartamentele acestora au fost debranșate de compania furnizoare.

22 de familii ale unui bloc situat pe strada Luceafărului din Dej au simțit zilele trecute un miros suspect pe casa scării. Alertați de acest lucru, au sesizat reprezentanții companiei eON Gaz România, neștiind că în acest mod vor fi lăsați fără căldură timp de mai multe zile.

Se pare că problema locatarilor a început odată cu schimbarea mai multor contoare situate pe casa scării. Reprezentanți ai companiei furnizoare de gaze au efectuat zilele trecute lucrări de mentenanță la blocul M situat pe strada Luceafărului din Dej și imediat după aceea au început problemele oamenilor.

De frică să nu sară în aer, aceștia au sesizat telefonic compania, la fața locului intervenind din nou muncitorii, care au decis sistarea furnizării gazelor naturale. Totul fără nicio înștiințare, susțin locatarii.
Reprezentanții companiei spun că totul a fost făcut conform protocolului, locatarilor fiindu-le prezentată o listă cu firmele autorizate care pot remedia defecțiunile, furnizorul având doar obligația de a constata și sista furnizarea gazelor în cazul în care se sesizează un pericol.

Cum marea majoritate a proprietarilor au contracte de revizii cu firma SEA Complet, oamenii au sunat în disperare la firma respectivă, însă nimeni nu le-a răspuns. Într-un final, o locatară a reușit să vorbească cu unul dintre reprezentanții acestei companii, din păcate fără sorți de izbândă. I s-a explicat că SEA Complet răspunde doar de instalația cuprinsă între contor și apartamente, nicidecum pentru defecțiunile apărute în altă parte.

Președintele asociației de proprietari susține că a încercat să contacteze una dintre firmele autorizate de compania furnizoare, însă, din cauza minivacanței prilejuite de Ziua Națională a României, niciunul dintre reprezentanții celor patru firme acceptate de eON situate în municipiul Dej nu răspund la telefon sau nu lucrează cu publicul. Cel mai optimist răspuns oferit de una dintre firme a fost că problemele acestora vor fi rezolvate abia în cursul zilei de luni.

În contextul unui COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ și viscol, emis de meteorologi în cursul zilei de ieri, temperaturile urmând să scadă în acest weekend până în jurul valorii de -10 grade, locatarii blocului din Dej sunt nevoiți să își petreacă minivacanța de 1 decembrie fără caldură, neavând posibilitatea de a găti sau a face duș.

Oamenii sunt revoltați și sunt deciși să reclame la ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor), atât compania furnizoare a gazelor naturale, cât și firma care se ocupă de reviziile instalațiilor.

Mai multe detalii în materialul VIDEO de mai jos!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER